Peru

Peru

dimarts, 12 d’octubre del 2010

5 d'agost de 2010 DIA 7 TRUJILLO/LIMA

Tot d'una després d'aixecar-nos ens dirigim cap a la Huaca del Sol situada a uns 5 km de Trujillo. Aquesta construcció que data d'uns 1500 anys d'antiguitat, està feta amb més de 140 milions de blocs de tova on intervingueren uns 200000 treballadors per fer-la. Visitem també la contigua Huaca de la Lluna, aquesta construcció enlluerna amb les seves parets decorades i els seus impressionants frisos; conserva també un conjunt de sales i de patis interiors amb frisos de figures antropomòrfiques. Tots dos temples pertanyen a la cultura MOCHE.
HUACA DEL SOL I DE LA LLUNA






Després tornem a Trujillo per dinar i vam visitar una mica més a fons la seva plaça d'armes, entrem dins de l'Església i Monestir del Carme i com ja anàvem notant la gent peruana és molt devota del crisitianaisme encara que sempre mostren en les seves construccions una forma diferent d'entendre-lo, fusionant-lo sempre amb la cultura precolombina donant lloc a un moviment anomenat sincretisme. Podeu observar a la següent fotografia la carregada decoració eclesiàstica.
ESGLÉSIA I MONESTIR DEL CARME
De camí al dinar ens aturem a visitar una petita Huaca trucada del arc de Sant Martí, destaquem els frisos perfectament conservats.
HUACA DEL ARCO IRIS
Ens disposem a dinar a la badia de Huanchaco, després de fer-ho recorrem aquesta extensa badia on podem observar els pescadors locals que continuen sortint a la mar en fràgils embarcacions fetes de llatra, anomenades "Cavallets de Totora", encara que alguns aprofiten les estones que no treballen per treure's un sobresou passejant a alguns turistes.
BADIA DE HUANCHACO

Visitem després les ruïnes de CHAN CHAN, ciutat precolombina de tova de l'Imperi Chimú, considerada en el món la més gran de la seva classe. Aquesta ciutat va ser nomenada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en 1986.
CHAN-CHAN
Finalment tornem a TRUJILLO, abans de traslladar-nos a l'aeroport per dirigir-nos a LIMA, donem la ultima volta per aquesta meravellosa ciutat i l'atzar ens regala un dels moments més màgics del viatge. Visitem el mercat local, com en molts llocs de la zona, sense molta presència de turistes, per no dir nul.la, llavors s'acosta una dona trujillana d'origen oriental i comença a parlar amb nosaltres, en principi no sabem quina és la seva intenció real però de seguida ens adonem que vol ser amable i comença a regalar-nos informació interessants sobre la ciutat i Peru en general, ens obsequia amb fruites exòtiques, ens dóna explicacions sobretot gastronòmiques i en definitiva ens aporta un moment molt especial del nostre viatge. Podeu veure en l'última fotografia del dia el mercat local de Trujillo. 
MERCAT LOCAL DE TRUJILLO
 

4 d'agost de 2010 DIA 6 CHICLAYO/TRUJILLO

Després d'esmorzar vam agafar un transport privat per traslladar-nos cap a Trujillo.
Però durant el trajecte ens anem aturant per dur a terme diferents activitats. La primera d'elles és per dinar i ho fem en la "hacienda Paiján" on podem gaudir de la bellesa d'una casa de camp peruana, degustar productes produïts en ella (espàrrecs, pollastre, arròs, etc.), però sobretot aquesta possessio està dedicada a la cria i ensinistrament del cavall peruà especializant-los en el pas peruà.
A continuació ens dirigim al Complex Arqueològic "El Brujo", destaquen els seus murals ricament pintats sobre una piràmide de la cultura Moche, en el mateix complex també s'ubica el nou "MUSEU CAO" que exhibeix la famosa mòmia de la primera dona governant de la cultura mochica, coneguda com "la senyora de Cao". A més d'aquesta mòmia tatuada, el museu conté teixits i ceramiques, alguns dels quals daten de fa 3.000 anys. La tomba de la senyora de cao va ser descoberta l'any 2005 i va ser enterrada fa uns 1700, al costat d'ella es van trobar diferents objectes cerimonials, joies, armes i restes d'una adolescent que va ser sacrificada al seu costat.
COMPLEXE "EL BRUJO" (LA SENYORA DE CAO) 
Després prosseguim el nostre viatge cap a Trujillo, arribem finalment a aquesta meravellosa ciutat, considerada la segona major ciutat de Peru encara rivalitza per això amb Arequipa. El seu clima benigne li ha valgut el sobrenom de la Ciutat de l'Eterna Primavera.
L'estil dels seus edicios és una barreja dels estils arquitectònics colonial i local, aquesta ciutat constitueix avui un verd oasi envoltat d'extensos camps d'arròs i canya de sucre i proper a fascinants jaciments arqueològics moche i chimú.
Destaquem de la seva arquitectura: la plaça d'armes, la catedral, la casa Urquiaga ... dels que podem tenir idea amb les següents fotos.
Finalment acomiadar fins demà, que la força ens acompanyi!!!

OASIS DE HUACACHINA

Prop d'Ica podeu viure una de les experiències més excitants de Perú, no deixeu de visitar "L'OASIS DE HUACACHICA" on podeu fer un esgarrifós passeig entre dunes amb un boggie i experimentar pujades d'adrenalina tals  que us faran dir una i mil vegades: joder!!! 

3 d'agost de 2010 DIA 5 CHICLAYO

Ja haviem fet la nostra primera miradeta a Chiclayo capital la nit anterior, ara ens disposem a visitar les restes arqueològiques de la zona. La nostra primera visita és a TUCUME, un immens complex arqueològic de la cultura Lambayeque conegut com la "valle de las pimarides". TUCUME es compon de 26 piràmides de tova/fang amb uns 40 metres d'altura i altres edificis menors construïts al voltant del "cerro purgatorio". Es pensa que TUCUME era un centre de peregrinació on residien grans sacerdots expert en astrologia. En aquest complex s'han trobat diverses restes d'ofrenes, enterraments i ceramiques commemoratives.
La nostra visita per la zona contínua amb el museu "Tumbas Reales" on l'or del Senyor de Sipan es mostrat en tot el seu esplendor. Aquest museu és el resultat d'anys d'esforç d'un equip d'arqueòlegs liderats pel Dr. Walter Alva. Aquest doctor va descobrir el mausoleu a la "Huaca Rajada" (huaca vol dir temple) i aquesta tomba és considerada la més rica del nou món precolombí.Impressiona la cambra funerària del "Senyor de Sipán", aquest va aparèixer envoltat d'altres tombes i ofrenes. El cos d'aquest es va descobrir cobert primer per una senzilla peça blanca per després adornar-lo amb esplèndids tresors de metalls preciosos i joies al costat d'artísitiques ofrenes cerimonials.
MUSEU TOMBES REALS DEL SENYOR DE SIPAN
Tot seguit ens dirigim a dinar, podem provar les delícies locals i entre elles està el plat nacional de Perú, el ceviche. Podeu trobar la recepta a l'apartat corresponent però per obrir boca podeu observar la següent fotografia
Després del l'excel.lent dinar ens dirigim al Museu de Sicán on es mostra la reconstrucció de la tomba de Sicán. Aquest museu és el resultat de 23 anys de recerca dirigida pel Dr. Izumi Shimada, va ser dissenyat i construït especialment per conservar els objectes arqueològics excavats pel projecte arqueològic de Sicán. Aquesta museu situat en Ferreñafe, a uns 18 km de Chiclayo, on hi podem observar els detalls de la vida domèstica, el procés de fabricació de les ceràmiques, metalls i la recreació de les tombes de la Cultura Sicán amb els objectes d'or i ceràmica .
Com podeu observar no hi ha fotografies de l'interior dels museus, això és bastant comú en Peru, tant per a museus com per a esglésies, en molts d'aquests llocs no et deixen fer fotos i fins i tot et les fan deixar en una consigna abans d'entrar.
Atenció en els museus, si vas amb guies no us estranyi que altres grups de gent local s'apropi i s'afegeixi al grup. Ens va passar en aquest museu, uns avis amb els seus dos néts se'ns van "colar" i a mes gens dissimulats, davant de tot en les explicacions, fent soroll ... la nostra guia va intentar despistar-los però fins al final del tot no ho va aconseguir. N'Ainara ja estava farta i algun de nosaltres tambe però ens ho vam passar genial!!!
Bé, ja havíem dit que estàvem el grup al complet però encara no teníem foto oficial, aprofitem les afores d'aquest museu per fer-la i així aprofitem per presentar-nos.
A la part superior i d'esquerra a dreta tenim a: Cristina, Maria Antònia, Pilar i Mari Karmen. A la part inferior, asseguts i d'esquerra a dreta tenim a: Rafel, Joakin i Ainara Yuyi.
Heu vist que supergrup!!!. Bé seguim i la propera aturada és el pati d'armes (plaça principal) de Ferreñafe. Aqui podem observar la vida afable i tranquil.la d'aquestes petites poblacions on el turisme encara no ha aconseguit alterar-la (en molts museus hem estat gairebé sols, quin luxe !!!).
Una petita anècdota, a la foto següent, la de l'església, hi havia un cotxe davant que era impossible esquivar per fer la foto, en Joakin li va dir al cotxe ves! i aquest va marxar, i és que en Joakin té un poder mental increïble, pot fins i tot moure les coses tot per fer una bona foto, genial!!!
FERREÑAFE
 
Ens acomiadam d'aquest meravellós dia i fins al proper dia, bona nit!!!

INFORMACIÓ PRÀCTICA SOBRE EL PERU

Aquí podeu trobar informació pràctica sobre el vostre viatge al Perú a més d'informacions diverses molt útils per preparar la vostra visita a aquest meravellós i sorprenent país.
http://www.peruland.com/es/peru-info/consejos-para-viajar-a-peru 

diumenge, 5 de setembre del 2010

INCA KOLA

Inca Kola és una beguda gasosa originària del Perú que es va vendre per primera vegada el 28 de juliol del 1935. Va ser inventada per la família d'origen britànic Lindley al Districte de l'Rimac, a Lima. El seu consum es dóna principalment al Perú encara que també és consumida en moltes altres parts del món. Té un sabor dolç i un color groc-daurat. El contingut principal és l'aroma de la planta marialluïsa, encara que la seva fórmula es guarda en absoluta reserva industrial.
Aquesta beguda sol acompanyar tant als plats de la gastronomia del Perú, com a aquella específicament d'origen asiàtic consumida localment anomenada Chifa.

Inca Kola i Irn-Bru (populars al Perú i Escòcia, respectivament) comparteixen l'assoliment de ser dues begudes gasoses en el món que al seu país d'origen superen àmpliament en vendes a Coca-Cola.
Aquest llarg lideratge en el mercat peruà va causar que, el 1999, Coca-Cola adquirís, per 300 milions de dòlars, el 49% de les accions de la Inca Kola. Com a part de l'acord de compra, la Corporació Lindley va obtenir el dret d'embotellar Coca-Cola i les marques afins (Fanta, Sprite, etc) al Perú. La transnacional nord-americana va obtenir, d'altra banda, la propietat de la marca per la seva producció i comercialització fora del país mantenint la Corporació Lindley la propietat de la mateixa al Perú.

SALSA DE AJI AMARILLO

Una salsa peruana amb maní (cacauets). Els ajíes peruans tenen color groc o ataronjat, són picantets, tenen forma allargada i fineta, el sabor és afruitat, la salsa de xili groc queda molt saborosa i combina molt bé amb el gust del cacauet torrat, adequat per a preparar les patates de carn groga , empanades, tamales, etc.
Ingredients:

    
* 2 cullerades d'oli
    
* 6 pebrots grocs sense llavor, mòlt i fregit
    
* 225 grs de cacauets torrats i mòlts
    
* 2 tasses de llet evaporada
  
  * 1 tassa de brossat
    
* Sal i pebre 

Elaboració de la Salsa d'ají groc:

   
1. Posar l'oli a escalfar, afegir  l'ají groc i remoure, afegir el cacauet i la llet o el brou només la necessària
Amagar-ho totper fer una salseta, salpebrar.
   
2. Bullir fins que s'espesseixi, movent perquè no s'enganxi. Retirar del foc i afegir-hi el brossat, barrejar fins que quedi una pasta suau, rectificar de gust.

2 agost de 2010 DIA 4 LIMA/CHICLAYO

Avui ja som l'equip al complet, s'han unit a nosaltres (mallorquins i bascos) les nenes catalanes. Comencem el dia amb un CITY TOUR per Lima, ja coneixem la ciutat però avui visitem les zones més turístiques que hem deixat per fer-ho avui amb tot el grup.Visitem el Parc de l'Amor, després anem al nucli antic i recorrem la Plaça Major i els seus edificis més significatius: La Catedral, el Palau de Govern, l'Arquebisbat i el Monestir de San Francisco. La guia ens dóna unes excel lents explicacions de cada un dels llocs esmentats però també gaudim del simple passeig pel centre històric de la ciutat, lloc on es concentra bona part de la vida social de la ciutat i perfecte enclavament per observar la gent local i turistes gaudint de l'encant de la ciutat.
PARQUE DEL AMOR


Podeu veure una imatge del Parc de l'Amor, zona verda sobre un penya-segat amb cert aire gaudinià; diuen els habitants de Lima que les parelles d'enamorats que reprodueixin la imatge de l'estàtua tindran sort en la convivència. Molts de recent casats visiten el lloc per demanar sort i fer-se unes precioses fotografies en aquest encantador enclavament.
PLAZA MAYOR LIMA
Aquesta és la font de bronze de la Plaça Major, en el dia de les Festes Pàtries (dies abans de la nostra arribada) d'aquesta font brolla Pisco (aiguardent local) enlloc d'aigua. Darrera podeu observar la majestuositat de la Plaça Major amb els seus edificis colonials (Casa de Aliaga, Casa Riva-Aguero ...) i també els edificis més representatius de la ciutat.
PALACIO ARZOBISPAL
El Palau Arquebisbal destaca per la seva ornamentada façana i són impressionants seus balcons tallats en estil morisc.
CATEDRAL DE LIMA
La catedral domina el costat oriental de la Plaça Major. Francisco Pizarro, conqueridor de Peru i fundador de Lima va posar la primera pedra i també va ser enterrat en ella. L'edifici és d'estil barroc-renaixentista i es compon de 5 naus i 10 capelles, la imatge de Jesús situada a la capella de Joan Baptista és considerada la més bella de Sudamérica; d'especial interès és el cadirat del cor, els altars coberts amb pa d'or, així com l'art sacre del museu.
IGLESIA DE SAN FRANCISCO
L'impressionant complexe colonial es compon d'una església, un convent, les capelles de la Soledat i el Miracle i les impressionants catacumbes. La façana és un dels millors exemples de l'arquitectura barroca del segle XVII de Peru. El Claustre i el Pati del Convent conserven la decoració original de rajoles sevillanes.El més impressionant de la Catedral són les seus catacumbes, en aquesta cripta es van realitzar al voltant de 70.000 enterraments. S'hi poden observar fileres d'ossos, cercles de calaveres i fèmurs en el fons d'un pou.
Aquest va ser el nostre CITY TOUR per Lima durant tot el matí, després de dinar ja vam iniciar el nostre trasllat a l'aeroport amb destinació a Chiclayo, en arribar a aquesta ciutat ens allotgem a l'hotel Costa del Sol. Anem a donar una volteta per la Plaça Major que està molt a prop, vam visitar la Municipalitat (ajuntament) on hi havia una exposició de fotografies de diferents festes populars dels llocs més pintorescos del país. Finalment anam a sopar a una pizzeria del costat de l'hotel on degustam una pizza de pepperoni, ens crida l'atenció que mengen la pizza (i gairebé tot) amb salsetes, una d'elles és la més popular del país: L'AJI (salsa feta a base de rocoto, pebrot picant però que el seu sabor no distorsiona el gust natural dels aliments).
MUNICIPALITAT CHICLAYO
SALSETES: AJI DE ROCOTO (PICANTET)

dissabte, 4 de setembre del 2010

COCKTAIL D'ALGARROBINA

Còctel d'ALGARROBINA
Per a 4 persones:1 tassa de llet (es recomana evaporada)1 tassa de pisco1 / 2 tassa de xarop d'algarrobina2 ous4 cubs de gelsucre al gustcanyella mòlta
Batre l'ou a la liquadora i anar afegint: la llet evaporada, el xarop de algarrobina, els cubs de gel, el pisco, i el sucre al gust. Servir en gots petits o copes com a aperitiu, empolvorant amb canyella mòlta.

RESTAURANT JAPONES MAIDO (LIMA)

Al Japó hi ha moltes formes de dir "benvinguts" però cap és tan profunda com dir "Maido", aquesta frase que li dóna el nom a aquest restaurant i resumeix el sentiment de fer que cada client se senti a casa.Okiakusam wa Kamisana desús vol dir: "El client és Déu". Aquesta frase molt famosa al Japó resumeix el sentiment dels cuiners japonesos cap als seus clients.Només es pot crear noves tendències culinàries quan es respecta la tradició, és així com neix Maido, un restaurant on el cuiner no és el protagonista sinó els ingredients de primera qualitat. Tenint-ho en compte en el Maido treballen per oferir als seus clients l'experiència de la cuina tradicional japonesa com també l'experiència de la cuina Nikkei que és el reflex de la influència japonesa en la gastronomia peruana. Els ingredients japonesos amb els insums peruans tenen un matrimoni perfecte, una cuina honesta però amb textures i sabors únics, definitivament una cuina peruana.
Podeu trobar mes informacion a aquest enllaç:
http://www.maido.pe/

LOS ARBOLITOS (ARGENTINA)


Vi d'una gran varietat d'aromes i sabors. Presenta aromes de fruits vermells madurs i regalim, amb notes de grafit i especies. Gran cos i sabor persistent. La criança perllongada aporta complexitat a aquest vi.

TACAMA BLANCS DE BLANCS

És d'un bonic color groc poc sostingut i perfectament brillant. El seu buquet és delicat i es distingeix per la intensitat i diversitat de les seves notes aromàtiques, dominades pel caràcter del Sauvignon blanc ben madur; notes exòtiques de pinya i maracujà. El resplendor aromàtic és evident i tradueix un vi de gran llinatge. La degustació posa de manifest una estructura de bona densitat amb una harmonia notable que li dóna molta elegància. Els sabors afruitats que brollen a la boca concorren a la qualitat d'aquest gran vi, global i perfectament excepcional.Percentatges de soques que la componen: 37% sauvignon, 34% Chardonay, 29% viognier.

TACAMA SELECCIO ESPECIAL

l'orgull de Tacama. La seva vestidura és particularment seductora: vermell dens i bells reflexos porpra que tradueixen una gran concentració. El bouquet és extraordinari per la seva intensitat i complexitat. Evoca les fruites, prunes, regalèssia i especialment el raïm perfectament madur, té notes a pebre que ressalten la seva riquesa i resplendor. La degustació del Selecció especial és absolutament notable. La seva força i concentració són dignes dels millors vins. Simultàniament, l'equilibri és perfecte. Els tanins estan embolicats i no tenen cap agressivitat. El final és llarg i aromàtic. Un enorme èxit.S'elabora amb les varietats: Tannat, originària del sud-oest de França i Petit Verdot de Medoc. Tacama ha seleccionat aquestes varietats per la seva adaptació al clima assolellat d'Ica, on la Petit Verdot arriba a un grau de maduresa excel.lent.Percentatge de ceps que la componen: 65% tannat, 35% petit verdod.

dilluns, 2 d’agost del 2010

RESTAURANT EL RINCÓN GAUCHO (LIMA)

Aquest restaurant és un típic local on s'ofereix carn a la graella a l'estil argentí, ofereix gran quantitat dels típics talls argentins i americans: bife, vacio, entraña, etc.
Si voleu veure més informació clicau al següent enllaç:
http://www.rincongauchoperu.com/

RESTAURANT MAYTA (LIMA)

Aquest va ser el restaurant que vam triar per celebrar el nostre 6è aniversari de noces, està ubicat al barri de Miraflores de Lima. La seva direcció és a l'Avinguda 28 de julio número 1290, podeu trobar més informació al següent enllaç:
http://www.maytarestaurante.com/
Vam començar amb un aperitiu de PISCO SOUR, vam continuar demanant un CEVICHE com a entrant, tot seguit i encara que diuen que la seva especialitat és la CHITA CALDOZA en dues coccions nosaltres vam decidir menjar peix, en concret anfós; els dos plats d'anfós canviaven de cocció i també d'acompanyament, l'un era rostit i l'altre a la planxa i un portava arròs melós i l'altre una espècie de guisat de calamars. Per postres vam demanar uns alfajores d'arròs amb llet.
Boníssim tot i acompanyat per un CABERNET SAUVIGNON BLANC de la selecció familiar de les BODEGUES NAVARRO CORREAS i també finalment acabam el sopar amb un bon cafetet i un PISCO 4 GALLOS excel.lent.

NAVARRO CORREAS SAUVIGNON BLANC SELECCIÓ FAMILIAR

DESCRIPCIÓ: La història del Celler Navarro Correas comença a finals del segle XVIII, quan Juan de Diós Correas, polític i militar que va acompanyar Sant Martí a la cruïlla dels Andes per alliberar Xile i Perú, va plantar les primeres llavors a Mendoza. Durant més d'un segle, els seus descendents es van dedicar a vendre raïm i vi a altres productors fins que el 1974, Edmundo Navarro Correas va decidir començar a produir vins amb el seu propi nom, consolidant la marca en el mercat argentí.
Les varietats Malbec, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Sauvignon Blanc i Riesling provenen de les finques senyor Javier i La Meme, ubicades a la zona dels Alts del Riu Mendoza, a 830 metres sobre el nivell del mar. Mentre que la finca Los Árboles, a 1250 metres d'alçada a la Vall d'Uco, compta amb una producció d'alta qualitat de varietats com Chardonnay, Sauvignon Blanc i Pinot Noir.
El SAUVIGNON BLANC SELECCIÓ FAMILIAR podem dir que és de nas floral i afruitat, presenta notes a pera, cítrics i préssec blanc amb delicats matisos de ruda. Equilibrada acidesa el que el fa refrescant i fàcil de prendre.

CERVESSA CUSQUEÑA


Aquesta és una de les cervesses més ben considerades de Peru, sobretot a la zona de Lima és la que més agrada als consumidors. Tot seguit hi ha un enllaç de la pàgina web per si voleu cercar-hi més informació.
http://www.cusquena.com.pe/home/home.asp

PISCO

El Pisco és l'aiguardent de raïm peruà obtingut de la destill.lació dels vins frescos de la fermentació exclusiva del most de raïm (suc de raïm), seguint les pràctiques tradicionals establertes a les zones productores prèviament reconegudes i declarades com a tals per la legislació nacional . Les úniques zones productores de Pisco són la costa dels departaments de Lima, Ica, Arequipa, Moquegua i les valls de Locumba, Sama i Caplina del Departament de Tacna al Perú.
Diversos cronistes com Guamán Poma de Ayala, Pedro Sarmiento de Gamboa, Fra Martín de Murúa, Bernabé Cobo i Pedro Cieza de León acrediten l'existència d'aquest referent geogràfic des d'inicis de la Colònia, destacant, a més, el cultiu de la vinya i la elaboració de vins i aiguardents en aquesta zona. Així mateix, Miguel Cabello de Balboa, en els seus "Misceláneas antàrtiques" escrites el 1586 esmenta expressament les valls d'Ica, Yumay i Pisco en descriure la costa sud del Perú.
A partir del segle XVII, com donen compte diversos cronistes i altres fonts històriques, es produeix la interacció d'una terra propícia per al raïm, amb una cultura tecnològica desenvolupada a les valls del sud peruà, d'on neix l'aiguardent de Pisco. La història del Pisco és doncs la història d'un mestissatge que enriqueix la nostra cultura i que tots reconeixem com a part de la nostra identitat nacional dins i fora de les fronteres del Perú.
A la costa del Perú s'ubiquen una vall, un riu, un port i una ciutat anomenats, des d'inicis de la Colònia, Pisco. La vinculació del Pisco amb la geografia i la toponímia peruana és doncs indiscutible. L'aiguardent de Pisco, beguda tradicional del Perú, i "producte bandera" ofereix avui al món la seva qualitat de llarga nissaga i arrels pròpies.

RECEPTA PISCO SOUR


Pisco Sour Clàssic per preparar a casa
(8 persones)

INGREDIENTS:


2 gots de pisco 

1 got de xarop de goma o 1 1 / 2 got de sucre blanca 
2 clares d'ou 
El suc de 4 llimones 
1 tassa de gel a glaçons 
Amarg d'angostura i canyella en pols per decorar.

PREPARACIÓ:


Liquar els ingredients, menys l'amarg d'angostura i la canyella en pols. Quan es formi  una escuma regular i el gel s'hagi triturat, servir en gots petits i decorar amb unes gotes d'amarg d'angostura i una mica de canyella en pols. Servir immediatament.

RECEPTA DEL CEVICHE


INGREDIENTS:

1 k de filet de reig "corvina" (o un peix blanc, sense fibres, molt fresc i consistent) 
3 cebes mitjanes tallades a la ploma, lleugerament gruixudes 
8 o 10 llimones 
5 ajís limo picats petitó 
Pebre (opcional) 
Sal1 ½ cullerada coriandre picat 
3-5 grans d'all  
3 fulles d'enciam 
3 "camotes" grocs
8 rodanxes de choclo (blat de moro) de 2 cm
ají limo tallat en rodanxes fines per decoració


PREPARACIÓ:
Cuinar el choclo a rodanxes de 2 cm amb uns grans d'anís.Cuinar els camotes, pelar i tallar a rodanxes de 2 cm.Rentar el peix amb aigua i sal. Tallar després en quadrats d'1 a 2cm.Talleu la ceba a la ploma, posar-li sal.Posar el peix en una font i assaonar amb all  i sal. Afegir el xili limo picat petit i la llimona acabada
d'esprémer, el pebre i el coriandre picat. Deixar reposar 10 minuts. Provar el picant del suc. Col locar ceba sobre del peix.
Adornar la font amb el choclo, l'ají limo en petites rodanxes, el camote i les fulles d'enciam.

1 d'agost de 2010 DIA 3 LIMA

Començam el nostre tercer dia a Lima, el començam amb tranquil.litat, amb un bon àpet i una agradable conversa amb els nostres meravellosos amics i companys de viatge provinents del País Basc: na Mari Karmen, en Joakin i n'Ainara Yuyi. Demà ja serà diferent, s'incorporen la resta de grup, les dues noies catalanes: na Cristina i na Pilar i ja començam el programa que sembla frenètic, per tant suposam que la tranquil.litat s'haurà acabada però ja tenim ganes de començar la nostra ruta.
Quan el grup estigui tot reunit ja farem la pertinent presentació amb una foto de grup però mentrestant ja estan citats els noms de tots els participants d'aquesta experiència que està sent bonica i segurament anirà encara creixent en encant i sobretot en moments inoblidables compartits amb els nostres companys de viatge, la gent local, els indrets màgics, paratges remots...
Pel que fa al dia d'avui el continuam negociant un taxi que ens porti cap al BARRI XINÈS de Lima. Ens havien recomenat que agafàssim els grocs que en teoria són els oficials i porten taxímetre però la veritat ho hem fet amb un dels altres i el preu i el servei han estat molt bé.
Arribam amb barri xinès i de seguida es veu que és un barri mogut, gent per tot arreu tot i ser diumenge i alguns comerços tenir tancat, aquí molts comerços no tenen horari ja que les grans superfícies tampoc en tenen i per tant tenen oberts els seus establiments gairebé a totes hores.
BARRI XINÈS DE LIMA
 Com ja hem dit el barri xinès està farcit de petits locals i venedors de carrer on es ven de tot però també s'ha de dir que hi vam trobar un mercadet de productes alimentaris i tenint en compte la gran diversitat de productes de que disposa la cultura peruana de s'ha de dir que de seguida ens vam adonar compte que seria interessant fer-hi una volteta.
D'entre els productes destacats que podem observar citarem el CHOCLO (blat de les índies) que és l'aliment bàsic de la cultura peruana des de fa moltíssims d'anys. També destacam les patates i la gran diversitat de les que disposen ja que s'assegura que a Peru existeixen unes 3800 varietats diferents de patates. Altres aliments destacats són els diferents tipus de PEBRES entre ells el CHILE, així com també gran quantitat de verdures, hortalisses i fruites. Al mercat també podem observar gran varietat de productes de la mar, productes càrnics i transformats com el formatge. Aquí en teniu una petita mostra i cal dir que recomenam una visita per qualsevol mercat de Lima per gaudir de la gran diversitat de materies primeres de què disposa la cuina peruana.
MERCAT DEL BARRI XINÈS
Després de visitar el barri xinès i com no podia ser d'altra forma anam a gaudir de la cuina xinesa. S'ha de dir que el Peru va rebre una forma immigració per part de la Xina just quan es va abolir l'esclavatge, tota aquesta comunitat xinesa instal.lada a Peru va iniciar una tasca de fusió ja que molts dels productes utilitzats per a les seves elaboracions havien de ser substituïts per d'altres locals. Aquesta cuina és d'origen cantonès que és de la zona des d'on van venir la gran majoria de xinesos però amb un clar toc peruà, una mescla que dóna als plats resultants una personalitat específica i veritablement interessant.
Els restaurants xinesos a Peru són coneguts com a CHIFA (nom d'origen oriental però resultant d'una traducció literal) i en concret nosaltres vam menjar a CHIFA SAN JOY LAO. Ens van donar molt de menjar i bo però el sabors resultants de la fusió xineso-peruana no són els mateixos gustos que nosaltres relacionam amb el menjar xinès que podem trobar al nostre territori.
Després de dinar tornam cap a la nostra zona, la zona de l'hotel i del parc Kennedy que és el que monopolitza l'oci de la nostra zona. Passejam, entram a tendetes, miram... i fins i tot compram una maleta petita que necessitarem per continuar el nostre viatge. Ens aturam a mirar l'actuació d'un grup musical ben al mig del parc i també podem veure avui una exposició fotogràfica a l'edifici de la municipalitat i també les obres plàstiques de diferents pintors que venen les seves pintures al parc.
PARC KENNEDY
Després tornam a l'hotel, degustam un PISCO SOUR, parlam una estoneta i sortim finalment a sopar, tornam al parc Kennedy i tornam menjar una BUTIFARRA acompanyada d'una CHICHA MORADA i per postres un poquet de CAMOTE FRIT (tubercle dolç frit) i un CHAMPUS (espècie de líquid espès aconseguit bullint un tubercle i afegint-hi diferents tipus de fruita).