Peru

Peru

dilluns, 2 d’agost del 2010

RESTAURANT EL RINCÓN GAUCHO (LIMA)

Aquest restaurant és un típic local on s'ofereix carn a la graella a l'estil argentí, ofereix gran quantitat dels típics talls argentins i americans: bife, vacio, entraña, etc.
Si voleu veure més informació clicau al següent enllaç:
http://www.rincongauchoperu.com/

RESTAURANT MAYTA (LIMA)

Aquest va ser el restaurant que vam triar per celebrar el nostre 6è aniversari de noces, està ubicat al barri de Miraflores de Lima. La seva direcció és a l'Avinguda 28 de julio número 1290, podeu trobar més informació al següent enllaç:
http://www.maytarestaurante.com/
Vam començar amb un aperitiu de PISCO SOUR, vam continuar demanant un CEVICHE com a entrant, tot seguit i encara que diuen que la seva especialitat és la CHITA CALDOZA en dues coccions nosaltres vam decidir menjar peix, en concret anfós; els dos plats d'anfós canviaven de cocció i també d'acompanyament, l'un era rostit i l'altre a la planxa i un portava arròs melós i l'altre una espècie de guisat de calamars. Per postres vam demanar uns alfajores d'arròs amb llet.
Boníssim tot i acompanyat per un CABERNET SAUVIGNON BLANC de la selecció familiar de les BODEGUES NAVARRO CORREAS i també finalment acabam el sopar amb un bon cafetet i un PISCO 4 GALLOS excel.lent.

NAVARRO CORREAS SAUVIGNON BLANC SELECCIÓ FAMILIAR

DESCRIPCIÓ: La història del Celler Navarro Correas comença a finals del segle XVIII, quan Juan de Diós Correas, polític i militar que va acompanyar Sant Martí a la cruïlla dels Andes per alliberar Xile i Perú, va plantar les primeres llavors a Mendoza. Durant més d'un segle, els seus descendents es van dedicar a vendre raïm i vi a altres productors fins que el 1974, Edmundo Navarro Correas va decidir començar a produir vins amb el seu propi nom, consolidant la marca en el mercat argentí.
Les varietats Malbec, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Sauvignon Blanc i Riesling provenen de les finques senyor Javier i La Meme, ubicades a la zona dels Alts del Riu Mendoza, a 830 metres sobre el nivell del mar. Mentre que la finca Los Árboles, a 1250 metres d'alçada a la Vall d'Uco, compta amb una producció d'alta qualitat de varietats com Chardonnay, Sauvignon Blanc i Pinot Noir.
El SAUVIGNON BLANC SELECCIÓ FAMILIAR podem dir que és de nas floral i afruitat, presenta notes a pera, cítrics i préssec blanc amb delicats matisos de ruda. Equilibrada acidesa el que el fa refrescant i fàcil de prendre.

CERVESSA CUSQUEÑA


Aquesta és una de les cervesses més ben considerades de Peru, sobretot a la zona de Lima és la que més agrada als consumidors. Tot seguit hi ha un enllaç de la pàgina web per si voleu cercar-hi més informació.
http://www.cusquena.com.pe/home/home.asp

PISCO

El Pisco és l'aiguardent de raïm peruà obtingut de la destill.lació dels vins frescos de la fermentació exclusiva del most de raïm (suc de raïm), seguint les pràctiques tradicionals establertes a les zones productores prèviament reconegudes i declarades com a tals per la legislació nacional . Les úniques zones productores de Pisco són la costa dels departaments de Lima, Ica, Arequipa, Moquegua i les valls de Locumba, Sama i Caplina del Departament de Tacna al Perú.
Diversos cronistes com Guamán Poma de Ayala, Pedro Sarmiento de Gamboa, Fra Martín de Murúa, Bernabé Cobo i Pedro Cieza de León acrediten l'existència d'aquest referent geogràfic des d'inicis de la Colònia, destacant, a més, el cultiu de la vinya i la elaboració de vins i aiguardents en aquesta zona. Així mateix, Miguel Cabello de Balboa, en els seus "Misceláneas antàrtiques" escrites el 1586 esmenta expressament les valls d'Ica, Yumay i Pisco en descriure la costa sud del Perú.
A partir del segle XVII, com donen compte diversos cronistes i altres fonts històriques, es produeix la interacció d'una terra propícia per al raïm, amb una cultura tecnològica desenvolupada a les valls del sud peruà, d'on neix l'aiguardent de Pisco. La història del Pisco és doncs la història d'un mestissatge que enriqueix la nostra cultura i que tots reconeixem com a part de la nostra identitat nacional dins i fora de les fronteres del Perú.
A la costa del Perú s'ubiquen una vall, un riu, un port i una ciutat anomenats, des d'inicis de la Colònia, Pisco. La vinculació del Pisco amb la geografia i la toponímia peruana és doncs indiscutible. L'aiguardent de Pisco, beguda tradicional del Perú, i "producte bandera" ofereix avui al món la seva qualitat de llarga nissaga i arrels pròpies.

RECEPTA PISCO SOUR


Pisco Sour Clàssic per preparar a casa
(8 persones)

INGREDIENTS:


2 gots de pisco 

1 got de xarop de goma o 1 1 / 2 got de sucre blanca 
2 clares d'ou 
El suc de 4 llimones 
1 tassa de gel a glaçons 
Amarg d'angostura i canyella en pols per decorar.

PREPARACIÓ:


Liquar els ingredients, menys l'amarg d'angostura i la canyella en pols. Quan es formi  una escuma regular i el gel s'hagi triturat, servir en gots petits i decorar amb unes gotes d'amarg d'angostura i una mica de canyella en pols. Servir immediatament.

RECEPTA DEL CEVICHE


INGREDIENTS:

1 k de filet de reig "corvina" (o un peix blanc, sense fibres, molt fresc i consistent) 
3 cebes mitjanes tallades a la ploma, lleugerament gruixudes 
8 o 10 llimones 
5 ajís limo picats petitó 
Pebre (opcional) 
Sal1 ½ cullerada coriandre picat 
3-5 grans d'all  
3 fulles d'enciam 
3 "camotes" grocs
8 rodanxes de choclo (blat de moro) de 2 cm
ají limo tallat en rodanxes fines per decoració


PREPARACIÓ:
Cuinar el choclo a rodanxes de 2 cm amb uns grans d'anís.Cuinar els camotes, pelar i tallar a rodanxes de 2 cm.Rentar el peix amb aigua i sal. Tallar després en quadrats d'1 a 2cm.Talleu la ceba a la ploma, posar-li sal.Posar el peix en una font i assaonar amb all  i sal. Afegir el xili limo picat petit i la llimona acabada
d'esprémer, el pebre i el coriandre picat. Deixar reposar 10 minuts. Provar el picant del suc. Col locar ceba sobre del peix.
Adornar la font amb el choclo, l'ají limo en petites rodanxes, el camote i les fulles d'enciam.

1 d'agost de 2010 DIA 3 LIMA

Començam el nostre tercer dia a Lima, el començam amb tranquil.litat, amb un bon àpet i una agradable conversa amb els nostres meravellosos amics i companys de viatge provinents del País Basc: na Mari Karmen, en Joakin i n'Ainara Yuyi. Demà ja serà diferent, s'incorporen la resta de grup, les dues noies catalanes: na Cristina i na Pilar i ja començam el programa que sembla frenètic, per tant suposam que la tranquil.litat s'haurà acabada però ja tenim ganes de començar la nostra ruta.
Quan el grup estigui tot reunit ja farem la pertinent presentació amb una foto de grup però mentrestant ja estan citats els noms de tots els participants d'aquesta experiència que està sent bonica i segurament anirà encara creixent en encant i sobretot en moments inoblidables compartits amb els nostres companys de viatge, la gent local, els indrets màgics, paratges remots...
Pel que fa al dia d'avui el continuam negociant un taxi que ens porti cap al BARRI XINÈS de Lima. Ens havien recomenat que agafàssim els grocs que en teoria són els oficials i porten taxímetre però la veritat ho hem fet amb un dels altres i el preu i el servei han estat molt bé.
Arribam amb barri xinès i de seguida es veu que és un barri mogut, gent per tot arreu tot i ser diumenge i alguns comerços tenir tancat, aquí molts comerços no tenen horari ja que les grans superfícies tampoc en tenen i per tant tenen oberts els seus establiments gairebé a totes hores.
BARRI XINÈS DE LIMA
 Com ja hem dit el barri xinès està farcit de petits locals i venedors de carrer on es ven de tot però també s'ha de dir que hi vam trobar un mercadet de productes alimentaris i tenint en compte la gran diversitat de productes de que disposa la cultura peruana de s'ha de dir que de seguida ens vam adonar compte que seria interessant fer-hi una volteta.
D'entre els productes destacats que podem observar citarem el CHOCLO (blat de les índies) que és l'aliment bàsic de la cultura peruana des de fa moltíssims d'anys. També destacam les patates i la gran diversitat de les que disposen ja que s'assegura que a Peru existeixen unes 3800 varietats diferents de patates. Altres aliments destacats són els diferents tipus de PEBRES entre ells el CHILE, així com també gran quantitat de verdures, hortalisses i fruites. Al mercat també podem observar gran varietat de productes de la mar, productes càrnics i transformats com el formatge. Aquí en teniu una petita mostra i cal dir que recomenam una visita per qualsevol mercat de Lima per gaudir de la gran diversitat de materies primeres de què disposa la cuina peruana.
MERCAT DEL BARRI XINÈS
Després de visitar el barri xinès i com no podia ser d'altra forma anam a gaudir de la cuina xinesa. S'ha de dir que el Peru va rebre una forma immigració per part de la Xina just quan es va abolir l'esclavatge, tota aquesta comunitat xinesa instal.lada a Peru va iniciar una tasca de fusió ja que molts dels productes utilitzats per a les seves elaboracions havien de ser substituïts per d'altres locals. Aquesta cuina és d'origen cantonès que és de la zona des d'on van venir la gran majoria de xinesos però amb un clar toc peruà, una mescla que dóna als plats resultants una personalitat específica i veritablement interessant.
Els restaurants xinesos a Peru són coneguts com a CHIFA (nom d'origen oriental però resultant d'una traducció literal) i en concret nosaltres vam menjar a CHIFA SAN JOY LAO. Ens van donar molt de menjar i bo però el sabors resultants de la fusió xineso-peruana no són els mateixos gustos que nosaltres relacionam amb el menjar xinès que podem trobar al nostre territori.
Després de dinar tornam cap a la nostra zona, la zona de l'hotel i del parc Kennedy que és el que monopolitza l'oci de la nostra zona. Passejam, entram a tendetes, miram... i fins i tot compram una maleta petita que necessitarem per continuar el nostre viatge. Ens aturam a mirar l'actuació d'un grup musical ben al mig del parc i també podem veure avui una exposició fotogràfica a l'edifici de la municipalitat i també les obres plàstiques de diferents pintors que venen les seves pintures al parc.
PARC KENNEDY
Després tornam a l'hotel, degustam un PISCO SOUR, parlam una estoneta i sortim finalment a sopar, tornam al parc Kennedy i tornam menjar una BUTIFARRA acompanyada d'una CHICHA MORADA i per postres un poquet de CAMOTE FRIT (tubercle dolç frit) i un CHAMPUS (espècie de líquid espès aconseguit bullint un tubercle i afegint-hi diferents tipus de fruita).