Peru

Peru

dijous, 20 de gener del 2011

7d'agost de 2010 DIA 9 PARACAS-NAZCA

Al matí visitam les "Islas Ballestas", aquestes illes estan habitades per milers d'aus, llops marins, pingüins... a aquesta reserva s'han censat més de 1800 espècies de plantes i animals.
De camí podem observar "El Candelabro", un geoglífic de 150 metres de llarg, el més probable és que es tracti d'un símbol NAZCA, però també hi ha d'altres teories com la que diu que és un símbol masònic construit per homes del General San Martín, reconqueridor del Perú, que l'any 1820 va desambarcar a aquestes illes per declarar la independència del Perú.
ISLAS BALLESTA "EL CANDELABRO"
Aquestes illes van tenir molta importància econòmica, degut a la quantitat d'ocells que les habiten són molt riques en "guano", el guano són les restes d'excrements de les aus, aquestes erem molt preuades com a fertilitzant i s'exportava sobretot a Europa. Fins i tot aquestes illes van enfrontar als estats de Perú i Xile degut a la importància del control del guano, avui dia es segueixen explotant en aquest sentit però l'activitat turística va restant importància a l'activitat guanera. Aquí teniu un exemple de la quantitat d'ocells que hi ha i del guano que poden arribar a generar.
AUS"GUANERAS" DE LES ILLES BALLESTAS
 A banda de les aus va ser interessant veure lleons marins i pingüins, aquí en teniu una mostra.
LLEÓ MARÍ DE LES ILLES BALLESTAS
De les Illes Ballestas ubicades a Paracas ens dirigim cap a Ica, el paratge és lúnar, dunes i dunes d'arena... aparentment estèrils però sorprenentment plenes de plantacions miraculoses als nostres ulls. No m'imaginava un desert sencer convertit en oasi, però tot té una explicació, l'arena del desert peruà és d'origen volcànic, per tant rica en nutrients i sals minerals, només necessiten d'aigua per poder ser bressol de cultius diversos; aquesta aigua s'aconsegueix desviant desviant rius i rierols provinents de la zona muntanyosa del Perú, possibilitant així la utilització agrària de la zona, sí s'ha de dir explotada gairebé per mans estrangeres però almanco dónen feina a la gent local, fins i tot està farcit d'assentaments de persones que planten la seva barraqueta amb l'esperança de què el govern amb el temps els permeti regularitzar la parcel.la per tenir una vivenda legal.
Es cultiven molts de productes, sobretot carxofes i espàrrecs que śon comercialitzats a altres lloc del món. Un dels productes estrella de la zona és la vinya i la zona d'Ica, a on ens dirigim, és la més famosa en aquest sentit.
Les primeres vinyes es sembraren prop d'Ica devers l'any 1550, aquestes van ser portades pels conqueridors espanyols, al seu voltant va créixer una indústria que va anar a més fins que Espanya va prohibir l'exportació del vi peruà ja que li feia mal a la seva economia. Els viticultors es van centrar llavors en la producció d'aiguardent, aquesta s'anomenà PISCO. Aquesta beguda licorosa s'ha convertit en la beguda nacional, es sol prendre sol però també és utilitzar per fer cocktails com el PISCO SOUR O EL COLCA SOUR.
Nosaltres vam visitar la BODEGA "TRES GENERACIONES", n'hi ha d'altres molt famoses com "EL CARAVEDO", "BODEGA LAZO", "EL CATADOR(TRES ESQUINAS)"... prop d'aquí també hi ha la "BODEGA TACAMA" que és la més antiga del Perú (1540) i la que produeix un dels pocs vins del Perú ja que gairebé totes les bodegues es dediquen a produir només diferents tipus de pisco.
FOTO DE GRUP A LA BODEGA "TRES GENERACIONES"
CATA DE PISCOS
Podem observar a la part superior una fotografia de la cata de piscos que vam fer, a la part esquerra podem veure el nostre famós guia: en BORIS, no coment però s'admeten comentaris de la resta del grup.
Després de dinar ens dirigim cap a L'OASI DE HUACACHINA, una verd llacuna envoltada de dunes a uns 5 quilòmetres d'Ica. Aquí va ser l'hòstia, ens ho vam passar de conya, vam fer una volta amb un "boggie" enmig de les dunes, la sensació de velocitat i llibertat van ser brutals, tots s'ho passaren pipa (sobretot n'Ainara) jo també però com que sóc un cagat-porug ho vaig passar puta, vaig disfrutar de veure com s'ho passava n'Ainara.

BOGGIE OASI HUACACHINA


Després de voltar un poquet amb el boggie, podeu veure un vídeo a la zona de vídeos d'un viatge amb boggie per l'oasi de huacachina, ens aturam per fer un poc d'snow per les dunes, tothom es va tirar menys jo que com ja he dit sóc poc donat a les emocions, ara m'enpenedeixo però ja està fet!!!
Quina passada!!! tot seguit podreu veure un enllaç amb el vídeo del youtube sobre l'oasi de huacachina i una fotografia de l'oasi.
 http://www.youtube.com/watch?v=rCZjg0w8LCM
OASI DE HUACACHINA


6 d'agost de 2010 DIA 8 LIMA-PARACAS

Aquest és un dels dies en que es pot considerar que vam estar de trasllat, agafam el bus "Cruz del Sur" amb destinació a la Badia de Paracas, de seguida ens traslladam cap a l'hotel "Hacienda Paracas", un hotel espectacular, just a la vora de la mar, amb una piscineta just a la vora de l'arena blanca d'una platja espectacular, molt apta per fer esports aquàtics (surt, kite-surt...).
Ens instal.lam i anam a fer una volteta pel poble, hi anam a peu... és un poblet típic de pescadors i mariscadors que part de la seva activitat s'ha reconvertit a la turística degut a la proximitat de les "Islas Ballesta". Visitam el port i podem observar els mariscadors com descarreguen les seves captures del dia, en aquest cas un crancs grandíssims que feien una bona pinta increible, amb un parell d'aquests haguéssim pogut preparar un arrosset de peix d'aquests bons, bons...
PARACAS
Dinam al port de Paracas, els típics "chicharrones"... tornam a l'hotel, descansam... un poquet de relax no cau malament mai; quedam a la piscina, és l'aniversari de na Cristina, hem quedat que ens convidarà a un PISCO SOUR, el prenem just a la vora de la piscineta, bevem, parlam... i la festa continua a l'habitació dels d'Arrasate, i com va acabar la festeta? l'endemà gairebé tothom tenia una ressaca d'aquestes bones.
Aquí teniu una fotografia de l'hotel, impressionant!!!
HOTEL HACIENDA PARACAS