Peru

Peru

dissabte, 22 de gener del 2011

8 d'agost de 2010 DIA 10 NAZCA-AREQUIPA

Havíem de sortir prest al matí per anar a sobrevolar amb avioneta les línies de Nazca però la visibilitat no va ser l'adequada, per això vam haver de deixar-ho per més tard. El pla del dia es va variar però el que havíem de fer després ho vam avançar.
En primer lloc visitam el mercadet dominical de Nazca, farcit de paradetes de carrer, llevat d'una petita zona coberta, aquestes venen tot tipus de productes, destacant els alimentaris. El Perú crec que és un dels països amb major quantitat de productes primaris, hi ha una varietat increïble de fruites, hortalisses... a destacar les diferents varietats de patapes i blat de les índies. Tot seguit podeu veure una fotografia d'una varietat de patata boníssima.
MERCAT DOMINICAL DE NAZCA
Entre els productes que destaquen del Perú són els anomenats AJÍS, la salsa d'ají (a base de diferents varietats de pebres) constitueix un perfecte acompanyament per a la majoria dels plats típics del Perú. N'hi ha de molts de tipus però el que més destaca és l'aji de ROCOTO per la qual s'utilitza aquest tipus de pebre que és coent però la seva coventor no altera els sabors dels aliments que acompanya. A la fotografia següent podeu veure diferents preparacions d'ajís que es venen als mercadets.
DIFERENTS SALSES D'AJÍ
A nosaltres ens encanta visitar mercats, et donen l'oportunitat de veure i conèixer gent autèntica del lloc en qüestió, tot seguit podeu veure dues madones peruanes autòctones i també una fotografia d'un dels productes estrelles del Perú, els cuis (conillets de les índies) que són utilitzats per elaborar un dels plats més preuats al Perú: EL CUI CHACTADO, que finalment no ens vam atrevir a degustar.
CUIS PER VENDRE AL MERCAT DE NAZCA
PARADETA DE MENJAR AL MERCAT DE NAZCA

Tot seguit visitam una sèrie de llocs, en primer terme visitam aqüeductes construits per la cultura Nazca, llavors visitam les runes de paredones, un taller d'artesania local i finalment veim una demostració del procés d'estracció d'or que va ser una de les activitats més importants de la zona.
AQÜEDUCTE DE LA CULTURA NAZCA
 Llavors ens traslladam a l'aeroport de Nazca per agafar una avioneta que ens farà un recorregut per poder observar les famosíssimes LÍNIES DE NAZCA.

AVIONETA LÍNIES DE NAZCA
Les línies de Nazca són un conjunt de geoglífs, estan formades per unes 70 figures humanes i d'animals i per més de 1000 línies. Aquestes línies s'han conservat degut a què a la costa peruana pràcticament no hi plou mai, aquestes daten d'entre els anys 500 AC i 500 DC, van ser declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 1994.
Van ser vistes per primera vegada des de l'aire l'any 1927 però va ser a partir dels anys 40 quan va ser estudiades amb més profunditat per part de la matemàtica alemanya MARIA REICHE. Aquesta va concloure que les línies van ser construïdes/dibuixades a partir de cordes unides a un eix que s'utilitzava per anar engrandint el dibuix.
Pareix a ser que les línies formaven part d'un gran calendari astronòmic per comunicar-se amb els déus i assegurar així l'aigua i les benediccions pels cultius. Hi ha d'altres teories que diuen que són restres d'aterratges extraterrestes.

LÍNIES DE NAZCA
D'entre aquestes línies n'hi ha moltes que configuren formes trapezoidals, molts diuen que són pistes d'aterratge alienígenes. Però no només hi ha línies, també hi ha figures humanes i d'animals com: l'aranya, el colibrí, l'astronauta, la moneia, la balena...

D'entre aquestes veurem la fotografia del "colibrí". Aquest és un geoglífic de 96 per 66 metres i és un dels més coneguts, els Nazca creien que els "colibrís" servien de missatgers entre el món dels homes i dels cóndors als que consideraven déus.
GEOGLÍFIC DEL "COLIBRÍ"
Finalment acabam el dia traslladant-nos cap a l'estació de bus per agafar el bus "Cruz del Sur" que ens portarà cap a Arequipa, passarem la nit al bus, ens pensàvem que seria dur però me semblava que ho seria més. El que si vos volem recomenar és que si vos heu de moure amb bus no convé que dugueu massa equipatge, els turistes que es mouen en bus són els anomenats pels peruans BAG PACKERS i nosaltres vam volem fer de viatges alternatius però amb totes les comoditats, quan la gent ens veia amb els maletots (en total 14 paquets entre maletes grosses, petites i bosses de viatge) al.lucinaven, els esforços que havien de fer per ubicar-los era impressionant. Mirau l'estampa i la filerada/tracalada de maletotons.
ESTACIÓ BUS CRUZ DEL SUR