Peru

Peru

dilluns, 2 d’agost del 2010

1 d'agost de 2010 DIA 3 LIMA

Començam el nostre tercer dia a Lima, el començam amb tranquil.litat, amb un bon àpet i una agradable conversa amb els nostres meravellosos amics i companys de viatge provinents del País Basc: na Mari Karmen, en Joakin i n'Ainara Yuyi. Demà ja serà diferent, s'incorporen la resta de grup, les dues noies catalanes: na Cristina i na Pilar i ja començam el programa que sembla frenètic, per tant suposam que la tranquil.litat s'haurà acabada però ja tenim ganes de començar la nostra ruta.
Quan el grup estigui tot reunit ja farem la pertinent presentació amb una foto de grup però mentrestant ja estan citats els noms de tots els participants d'aquesta experiència que està sent bonica i segurament anirà encara creixent en encant i sobretot en moments inoblidables compartits amb els nostres companys de viatge, la gent local, els indrets màgics, paratges remots...
Pel que fa al dia d'avui el continuam negociant un taxi que ens porti cap al BARRI XINÈS de Lima. Ens havien recomenat que agafàssim els grocs que en teoria són els oficials i porten taxímetre però la veritat ho hem fet amb un dels altres i el preu i el servei han estat molt bé.
Arribam amb barri xinès i de seguida es veu que és un barri mogut, gent per tot arreu tot i ser diumenge i alguns comerços tenir tancat, aquí molts comerços no tenen horari ja que les grans superfícies tampoc en tenen i per tant tenen oberts els seus establiments gairebé a totes hores.
BARRI XINÈS DE LIMA
 Com ja hem dit el barri xinès està farcit de petits locals i venedors de carrer on es ven de tot però també s'ha de dir que hi vam trobar un mercadet de productes alimentaris i tenint en compte la gran diversitat de productes de que disposa la cultura peruana de s'ha de dir que de seguida ens vam adonar compte que seria interessant fer-hi una volteta.
D'entre els productes destacats que podem observar citarem el CHOCLO (blat de les índies) que és l'aliment bàsic de la cultura peruana des de fa moltíssims d'anys. També destacam les patates i la gran diversitat de les que disposen ja que s'assegura que a Peru existeixen unes 3800 varietats diferents de patates. Altres aliments destacats són els diferents tipus de PEBRES entre ells el CHILE, així com també gran quantitat de verdures, hortalisses i fruites. Al mercat també podem observar gran varietat de productes de la mar, productes càrnics i transformats com el formatge. Aquí en teniu una petita mostra i cal dir que recomenam una visita per qualsevol mercat de Lima per gaudir de la gran diversitat de materies primeres de què disposa la cuina peruana.
MERCAT DEL BARRI XINÈS
Després de visitar el barri xinès i com no podia ser d'altra forma anam a gaudir de la cuina xinesa. S'ha de dir que el Peru va rebre una forma immigració per part de la Xina just quan es va abolir l'esclavatge, tota aquesta comunitat xinesa instal.lada a Peru va iniciar una tasca de fusió ja que molts dels productes utilitzats per a les seves elaboracions havien de ser substituïts per d'altres locals. Aquesta cuina és d'origen cantonès que és de la zona des d'on van venir la gran majoria de xinesos però amb un clar toc peruà, una mescla que dóna als plats resultants una personalitat específica i veritablement interessant.
Els restaurants xinesos a Peru són coneguts com a CHIFA (nom d'origen oriental però resultant d'una traducció literal) i en concret nosaltres vam menjar a CHIFA SAN JOY LAO. Ens van donar molt de menjar i bo però el sabors resultants de la fusió xineso-peruana no són els mateixos gustos que nosaltres relacionam amb el menjar xinès que podem trobar al nostre territori.
Després de dinar tornam cap a la nostra zona, la zona de l'hotel i del parc Kennedy que és el que monopolitza l'oci de la nostra zona. Passejam, entram a tendetes, miram... i fins i tot compram una maleta petita que necessitarem per continuar el nostre viatge. Ens aturam a mirar l'actuació d'un grup musical ben al mig del parc i també podem veure avui una exposició fotogràfica a l'edifici de la municipalitat i també les obres plàstiques de diferents pintors que venen les seves pintures al parc.
PARC KENNEDY
Després tornam a l'hotel, degustam un PISCO SOUR, parlam una estoneta i sortim finalment a sopar, tornam al parc Kennedy i tornam menjar una BUTIFARRA acompanyada d'una CHICHA MORADA i per postres un poquet de CAMOTE FRIT (tubercle dolç frit) i un CHAMPUS (espècie de líquid espès aconseguit bullint un tubercle i afegint-hi diferents tipus de fruita).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada