Peru

Peru

diumenge, 1 d’agost del 2010

31 de juliol de 2010 DIA 2 LIMA

Ja som al segon dia, ens aixecam amb tranquil.litat i anam a berenar a l'hotel; típic berenar copiós d'hotel amb gran varietat i sobretot quantitat de viandes.
Com que avui no tenim decidit el que farem ens ho estudiam i al final decidim contractar una petita excursioneta amb un guia local a diferents llocs de la ciutat.
En primer lloc visitam el MUSEO RAFAEL LARCO HERRERA. El guia que ens va recollir de l'aeroport ens va comentar que era un museu que mostrava a mode de resum les diferents cultures existents abans de la conquesta espanyola i que amb aquesta visita podríem agafar-ne una idea global. Així va ser, vam poder veure diferents objectes fets de ceràmica, metall, brodats... Tots aquests objectes són una mostren dels estris utilitzats a la vida quotidiana així com també diferents formes d'estructuració social, concepció filosòfica de la vida, etc
MUSEU RAFAEL LARCO HERRERA
Cal destacar també d'aquest museu la seva mostra d'art eròtic prehispànic, així com també el seu restaurant i jardins.
JARDINS DEL MUSEU RAFAEL LARCO HERRERA
Continuam el nostre trajecte visitant el port de Callao i en concret la FOTALEZA DEL REAL FELIPE.  Aquesta construcció, que rep el nom en honor de Felip V (primer rei borbó d'espanya), va ser aixecada com a defensa dels atacs pirates. Dins de la fortalesa hi ha la casa del governador, les torres del rei i de la reina, així com també el museu de l'exèrcit.
FOTALEZA DEL REAL FELIPE
Després de veure les vistes del port de Callao des de la fortalesa, el guia ens porta a veure el propi barri de Callao. Aquest és un barri degradat on fins fa poc temps la delincuència regia les normes, tot i que avui dia encara es considerat un barri perillós es pot considerar que s'esta reabilitant. El seu enclau privilegiat, just damunt els penyassegats fa que sigui un barri amb moltes possibilitats comercials i de negoci. Hem de dir que també s'està guanyant terreny al mar i s'està fent un passeig vora la mar que segurament en els pròxim anys ajudarà a donar un impuls a la zona.
BARRI DE CALLAO
Tot seguit passam a fer una volteta per primera línea de mar, pel conegut com a CIRCUITO DE PLAYAS, en concret ens aturam a la PLAYA COSTA VERDE on hi veim una gran quantitat de surfistes.
PLAYA COSTA VERDE
Ja és hora de dinar i visitam el RESTAURANT RINCÓN GAUCHO on podem degustar carn a la graella tipus argentí. Podem dir que la carn va ser excel.lent, vam menjar costelles de vadella, "bife" i "entraña". També vam tastar la cervessa CUZQUEÑA.
RESTAURANT RINCÓN GAUCHO
Després de dinar anam a l'hotel a descansar i a preparar-nos per la sortida de la vesprada. Ja amb fosca sortim a veure la LIMA nocturna, primerament anam a visitar el PARQUE DE LA RESERVA on hi ha un espectacle aquàtic de brolladors amb imatges, llums i sons. Hi ha diferents brolladors cada un amb el seu espectacle de formes on la gent passa una estoneta agradable i divertit.
PARQUE LA RESERVA
Després agafam el cotxe i anam a veure LIMA il.luminada, passam per tota la zona del casc antic i veim llocs emblemàtics de la ciutat en la seva visió nocturna. Passam per la PLAZA MAYOR on hi destacam el PALACIO DEL GOBIERNO i la CATEDRAL, continuam passant per la zona de l'església de SAN FRANCISCO i de la SAN PEDRO. Tornam ja cap a l'hotel i de passada ens aturam al PARQUE DEL AMOR.
Finalment anam a voltar un poquet per la zona del PARC KENNEDY i observam que de nit hi ha molt d'ambient, visitam LA CALLE DE LAS PIZZAS que és un carrer amb molts de bars i restaurants ple de gent disposada a menjar i passar-s'ho bé. Nosaltres decidim sopar a llocs de menjar de carrer que hi ha pel parc Kennedy i tenim l'oportunitat de provar la BUTIFARRA que és un entrepà fet a base de carn freda (pollastre, gall d'índies i porcella) acompanyada de lletuga, ceba i tomàtiga i amanit amb diferents espècies; per beure no podia faltar la CHICHA MORADA i per postres menjam unes BOLITAS que són una espècie de bunyols de vent que s'acompanyen amb mel de taronja.
I així s'acabà el nostre segon dia a LIMA.