Peru

Peru

dilluns, 12 d’agost del 2013

19 d'agost de 2010 DIA 21 SANDOVAL LAKE LODGE

La selva amazònica de Perú sempre ha estat bastant desconeguda, els espanyols després de la conquesta es van centrar en les zones costeres i del nord, fins al segle XVI no s'establiren llocs colonials com MOYOBAMBA però l'amazònia no fou ocupada permanentment fins a la construcció de vàries missions al segle XVIII.
LLAC SANDOVAL
La febre del suro de la dècada de 1870 va provocar l'augment de la població, quatre dècades més tard el suro ja havia perdut la seva importància i les ciutats també, degut al descobriment de petroli a la zona i al turisme, a partir dels anys seixanta la zona ha recuperat l'activitat. S'ha de dir que l'amazònia ocupa més de la meitat del territori peruà i que en ella només hi viu un 5% de la seva població.
VEGETACIÓ SELVA TROPICAL AMAZÒNICA
Començam el dia passejant pel riu on podem observar una gran quantitat d'aus, entre ells el "hoatzin" i el "gritón aruco", ambdós amb un pentinat de plomes al cap.
GRITÓN ARUCO
 Vam tenir la oportunitat també d'observar les palmeres que feien les NOUS DEL BRASIL, aquest és un producte molt important per a l'economia de la zona.
TRENCANT NOUS DEL BRASIL
La resta del dia vam continuar d'excursió, vam anar veient animals i a banda dels esmentats ocells, vam anar veient tortugues, però sobretot volem destacar una de les cinc espècies de moneies que hi ha a la zona: LA MONEIA CAPUTXINA.
Vam acabar la sortida ja de nit veient els caimans negres, des de lluny i amb l'ajuda d'una llanterna es veien dos puntets vermells, els ulls d'aquests rèptils, només calia acostar-s'hi i sense fer renou treure una bona fotografia.





18 d'agost de 2010 DIA 20 CUZCO/PUERTO MALDONADO/SANDOVAL LAKE LODGE

Arribam a l'aeroport de PUERTO MALDONADO, aquesta ciutat va viure durant molts d'anys del suro i també a la recerca d'or, als seus mercats hi podem trobar fruits secs brasilers, cafè i fruites tropicals.
Ens traslladam al port localitzat al RIU MADRE DE DIOS, allà agafam un botet a motor durant uns 30 minuts per arribar fins als dominis del LLAC SANDOVAL on ja no hi pot accedir cap vehicle a motor.
RÍO MADRE DE DIOS
El Riu Madre de Dios flueix des de les terres altes pròximes a la Reserva de la Biosfera del MANU cap a Bolívia, conforma una gran ruta comercial amb assentaments i un gran trànsit fluvial.

Vam dinar dins el botet i s'ha de dir que aquí el menjar ja era amazònic i és que no hem d'oblidar que som a la gran selva, a la seva part peruana.
Quan arribam a la part baixa del riu, baixam de les embarcacions i encara ens queda una caminata d'uns 50 minuts a través de la selva fins arribar a un petit canal on agafarem les canoes per arribar al SANDOVAL LAKE LODGE.
 El LLAC SANDOVAL està rodejat de grans palmeres que serveixen d'hàbitat a grans llúdrigues de riu que estan en perill d'extinció, també hi ha gran diversitat de flora i fauna que tendrem oportunitat d'observar al llarg d'aquests dies.

Finalment arribam al nostre destí, el SANDOVAL LAKE LODGE, una vegada instal.lats i sopats ens disposam a fer una sortida per la selva a observar la fauna noctuna, amb unes mesures de seguretat estrictes, armats amb llanternes, càmares a punt i posant-hi tots els sentits per no prendre mal, sortim a la recerca i captura dels reis de la obscuritat... QUINES RIALLES!!!!

SANDOVAL LAKE LODGE