Peru

Peru

divendres, 22 d’abril del 2011

10 d'agost de 2010 DIA 12 AREQUIPA - CAÑÓN DEL COLCA

Emprenem el viatge que ens conduirà cap al CAÑÓN DEL COLCA. Amb 3400 metres d'altura i uns 100 quilòmetres de longitud, és un dels més profunds del món. La vall està habitada des de fa uns 2000 anys pels pobles de la cabana i collagua, que van idear el sistema de marjades per canalitzar l'aigua del desgel procedent dels cims nevats dels volcans propers. A aquestes cultures es deu també la construcció de "colcas" que són graners que es poden contemplar per tota la zona. Després de l'arribada dels espanyols es va obligar als pagesos a fer feina a les mines de la zona i es van distribuir els membres de les comunitats de forma dispersa en 14 llogarets.
"CAÑÓN DEL COLCA"
Com podeu veure és un paisatge lunar i dunar, desèrtic, només i sobreviuen unes petites plantes parescudes al fanàs i que són l'aliment dels camèlids que habiten aquestes contrades: vicuñas, guanacos, llamas i alpacas.
Atravessam la RESERVA NACIONAL SALINAS I AGUADA BLANCA, aquesta gran reserva serveix de refugi a diverses espècies de plantes i animals. La cria de camèlids, com les llamas, alpacas i vicuñas, permet mantenir el desenvolupament sostenible dels llogarets de la zona.
RESERVA NACIONAL SALINAS I AGUADA BLANCA
CAMÈLIDS QUE HABITEN A LA RESERVA
Ens aturam a Viscachani per prendre un MATE DE COCA, en concret un "TRIFÁSICO" que és un mate amb coca però també altres herbes que t'ajuden en l'aclimatació a l'altura i prevenir el temut mal d'altura. Esteim ara a 3400 metres d'altura, encara pujarem més però ja és una altura important; ens han recomenat no menjar massa mentre anam pujant i anar ingerint productes amb coca però sobretot líquids, o en forma de dolços (caramels, xupa-xups i galletes), quan l'altura sigui superior ja tendrem oportunitat de rovegar ("chascar") fulles de coca que és el millor. La fulla de coca es "chasca" amb un catalitzador a base de pell de plàtan que accelera els seus efectes i és el millor pel mal d'altura.
MATE DE COCA "TRIFÀSIC"
Llavors visitam les coves de Sumbay, tot seguit arribam a la zona de Chucura, El Mirador de los Andes, on es pot apreciar la "Cordillera del Chila", així com els volcans Mismi, Hualca, Sabancaya, Ampato, Chachani, Misti i l'Urbinas. Llavors iniciam el descens fins al poble de CHIVAY per dinar.
CHIVAY
Quan arribam a aquesta població hem d'emplenar la documentació per poder entrar al CAÑON DEL COLCA i poder visitar totes les seves atraccions i meravelles.
BUTLLETA TURÍSTICA DEL COLCA
Després del dinar ens instal.lam a l'hotel, en haver descansat ens dirigim a passar la tarda als banys termals de "La Calera" on gaudirem d'aigües calentetes, riques en sulfurosos i ferro, i prendrem un relaxant bany. Aquestes aigües s'utilitzaven com a tractament del reumatisme i artritis, no està gens malament una mica de tranquilitat...
LA CALERA
Finalment acabam la nit amb una passejada per CHIVAY i la visita al seu mercat local, els indígenes de la zona venen tots els seus productes i sempre hi destaquen productes molt apreciats com el blat de les índies, el formatge, teixits, capells... Sopam a l'hotel i gaudim d'unes dances típiques de la zona.
  
MERCAT LOCAL DE CHIVAY

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada