Peru

Peru

dimarts, 12 d’octubre del 2010

5 d'agost de 2010 DIA 7 TRUJILLO/LIMA

Tot d'una després d'aixecar-nos ens dirigim cap a la Huaca del Sol situada a uns 5 km de Trujillo. Aquesta construcció que data d'uns 1500 anys d'antiguitat, està feta amb més de 140 milions de blocs de tova on intervingueren uns 200000 treballadors per fer-la. Visitem també la contigua Huaca de la Lluna, aquesta construcció enlluerna amb les seves parets decorades i els seus impressionants frisos; conserva també un conjunt de sales i de patis interiors amb frisos de figures antropomòrfiques. Tots dos temples pertanyen a la cultura MOCHE.
HUACA DEL SOL I DE LA LLUNA






Després tornem a Trujillo per dinar i vam visitar una mica més a fons la seva plaça d'armes, entrem dins de l'Església i Monestir del Carme i com ja anàvem notant la gent peruana és molt devota del crisitianaisme encara que sempre mostren en les seves construccions una forma diferent d'entendre-lo, fusionant-lo sempre amb la cultura precolombina donant lloc a un moviment anomenat sincretisme. Podeu observar a la següent fotografia la carregada decoració eclesiàstica.
ESGLÉSIA I MONESTIR DEL CARME
De camí al dinar ens aturem a visitar una petita Huaca trucada del arc de Sant Martí, destaquem els frisos perfectament conservats.
HUACA DEL ARCO IRIS
Ens disposem a dinar a la badia de Huanchaco, després de fer-ho recorrem aquesta extensa badia on podem observar els pescadors locals que continuen sortint a la mar en fràgils embarcacions fetes de llatra, anomenades "Cavallets de Totora", encara que alguns aprofiten les estones que no treballen per treure's un sobresou passejant a alguns turistes.
BADIA DE HUANCHACO

Visitem després les ruïnes de CHAN CHAN, ciutat precolombina de tova de l'Imperi Chimú, considerada en el món la més gran de la seva classe. Aquesta ciutat va ser nomenada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en 1986.
CHAN-CHAN
Finalment tornem a TRUJILLO, abans de traslladar-nos a l'aeroport per dirigir-nos a LIMA, donem la ultima volta per aquesta meravellosa ciutat i l'atzar ens regala un dels moments més màgics del viatge. Visitem el mercat local, com en molts llocs de la zona, sense molta presència de turistes, per no dir nul.la, llavors s'acosta una dona trujillana d'origen oriental i comença a parlar amb nosaltres, en principi no sabem quina és la seva intenció real però de seguida ens adonem que vol ser amable i comença a regalar-nos informació interessants sobre la ciutat i Peru en general, ens obsequia amb fruites exòtiques, ens dóna explicacions sobretot gastronòmiques i en definitiva ens aporta un moment molt especial del nostre viatge. Podeu veure en l'última fotografia del dia el mercat local de Trujillo. 
MERCAT LOCAL DE TRUJILLO
 

4 d'agost de 2010 DIA 6 CHICLAYO/TRUJILLO

Després d'esmorzar vam agafar un transport privat per traslladar-nos cap a Trujillo.
Però durant el trajecte ens anem aturant per dur a terme diferents activitats. La primera d'elles és per dinar i ho fem en la "hacienda Paiján" on podem gaudir de la bellesa d'una casa de camp peruana, degustar productes produïts en ella (espàrrecs, pollastre, arròs, etc.), però sobretot aquesta possessio està dedicada a la cria i ensinistrament del cavall peruà especializant-los en el pas peruà.
A continuació ens dirigim al Complex Arqueològic "El Brujo", destaquen els seus murals ricament pintats sobre una piràmide de la cultura Moche, en el mateix complex també s'ubica el nou "MUSEU CAO" que exhibeix la famosa mòmia de la primera dona governant de la cultura mochica, coneguda com "la senyora de Cao". A més d'aquesta mòmia tatuada, el museu conté teixits i ceramiques, alguns dels quals daten de fa 3.000 anys. La tomba de la senyora de cao va ser descoberta l'any 2005 i va ser enterrada fa uns 1700, al costat d'ella es van trobar diferents objectes cerimonials, joies, armes i restes d'una adolescent que va ser sacrificada al seu costat.
COMPLEXE "EL BRUJO" (LA SENYORA DE CAO) 
Després prosseguim el nostre viatge cap a Trujillo, arribem finalment a aquesta meravellosa ciutat, considerada la segona major ciutat de Peru encara rivalitza per això amb Arequipa. El seu clima benigne li ha valgut el sobrenom de la Ciutat de l'Eterna Primavera.
L'estil dels seus edicios és una barreja dels estils arquitectònics colonial i local, aquesta ciutat constitueix avui un verd oasi envoltat d'extensos camps d'arròs i canya de sucre i proper a fascinants jaciments arqueològics moche i chimú.
Destaquem de la seva arquitectura: la plaça d'armes, la catedral, la casa Urquiaga ... dels que podem tenir idea amb les següents fotos.
Finalment acomiadar fins demà, que la força ens acompanyi!!!

OASIS DE HUACACHINA

Prop d'Ica podeu viure una de les experiències més excitants de Perú, no deixeu de visitar "L'OASIS DE HUACACHICA" on podeu fer un esgarrifós passeig entre dunes amb un boggie i experimentar pujades d'adrenalina tals  que us faran dir una i mil vegades: joder!!! 

3 d'agost de 2010 DIA 5 CHICLAYO

Ja haviem fet la nostra primera miradeta a Chiclayo capital la nit anterior, ara ens disposem a visitar les restes arqueològiques de la zona. La nostra primera visita és a TUCUME, un immens complex arqueològic de la cultura Lambayeque conegut com la "valle de las pimarides". TUCUME es compon de 26 piràmides de tova/fang amb uns 40 metres d'altura i altres edificis menors construïts al voltant del "cerro purgatorio". Es pensa que TUCUME era un centre de peregrinació on residien grans sacerdots expert en astrologia. En aquest complex s'han trobat diverses restes d'ofrenes, enterraments i ceramiques commemoratives.
La nostra visita per la zona contínua amb el museu "Tumbas Reales" on l'or del Senyor de Sipan es mostrat en tot el seu esplendor. Aquest museu és el resultat d'anys d'esforç d'un equip d'arqueòlegs liderats pel Dr. Walter Alva. Aquest doctor va descobrir el mausoleu a la "Huaca Rajada" (huaca vol dir temple) i aquesta tomba és considerada la més rica del nou món precolombí.Impressiona la cambra funerària del "Senyor de Sipán", aquest va aparèixer envoltat d'altres tombes i ofrenes. El cos d'aquest es va descobrir cobert primer per una senzilla peça blanca per després adornar-lo amb esplèndids tresors de metalls preciosos i joies al costat d'artísitiques ofrenes cerimonials.
MUSEU TOMBES REALS DEL SENYOR DE SIPAN
Tot seguit ens dirigim a dinar, podem provar les delícies locals i entre elles està el plat nacional de Perú, el ceviche. Podeu trobar la recepta a l'apartat corresponent però per obrir boca podeu observar la següent fotografia
Després del l'excel.lent dinar ens dirigim al Museu de Sicán on es mostra la reconstrucció de la tomba de Sicán. Aquest museu és el resultat de 23 anys de recerca dirigida pel Dr. Izumi Shimada, va ser dissenyat i construït especialment per conservar els objectes arqueològics excavats pel projecte arqueològic de Sicán. Aquesta museu situat en Ferreñafe, a uns 18 km de Chiclayo, on hi podem observar els detalls de la vida domèstica, el procés de fabricació de les ceràmiques, metalls i la recreació de les tombes de la Cultura Sicán amb els objectes d'or i ceràmica .
Com podeu observar no hi ha fotografies de l'interior dels museus, això és bastant comú en Peru, tant per a museus com per a esglésies, en molts d'aquests llocs no et deixen fer fotos i fins i tot et les fan deixar en una consigna abans d'entrar.
Atenció en els museus, si vas amb guies no us estranyi que altres grups de gent local s'apropi i s'afegeixi al grup. Ens va passar en aquest museu, uns avis amb els seus dos néts se'ns van "colar" i a mes gens dissimulats, davant de tot en les explicacions, fent soroll ... la nostra guia va intentar despistar-los però fins al final del tot no ho va aconseguir. N'Ainara ja estava farta i algun de nosaltres tambe però ens ho vam passar genial!!!
Bé, ja havíem dit que estàvem el grup al complet però encara no teníem foto oficial, aprofitem les afores d'aquest museu per fer-la i així aprofitem per presentar-nos.
A la part superior i d'esquerra a dreta tenim a: Cristina, Maria Antònia, Pilar i Mari Karmen. A la part inferior, asseguts i d'esquerra a dreta tenim a: Rafel, Joakin i Ainara Yuyi.
Heu vist que supergrup!!!. Bé seguim i la propera aturada és el pati d'armes (plaça principal) de Ferreñafe. Aqui podem observar la vida afable i tranquil.la d'aquestes petites poblacions on el turisme encara no ha aconseguit alterar-la (en molts museus hem estat gairebé sols, quin luxe !!!).
Una petita anècdota, a la foto següent, la de l'església, hi havia un cotxe davant que era impossible esquivar per fer la foto, en Joakin li va dir al cotxe ves! i aquest va marxar, i és que en Joakin té un poder mental increïble, pot fins i tot moure les coses tot per fer una bona foto, genial!!!
FERREÑAFE
 
Ens acomiadam d'aquest meravellós dia i fins al proper dia, bona nit!!!

INFORMACIÓ PRÀCTICA SOBRE EL PERU

Aquí podeu trobar informació pràctica sobre el vostre viatge al Perú a més d'informacions diverses molt útils per preparar la vostra visita a aquest meravellós i sorprenent país.
http://www.peruland.com/es/peru-info/consejos-para-viajar-a-peru