Peru

Peru

dissabte, 31 de juliol del 2010

30 de Juliol de 2010 DIA 1 LIMA

Hola! ja som a Peru, en concret a Lima. El trajecte en avió ha anat molt bé, hem anat molt còmodes dins l'avió (a la fi hem pogut aconseguir sortida d'emergència) i s'ha passat molt ràpid. La terminal de la T4 ens ha impressionat, és molt bonica però ja no se si molt funcional.
De seguida que hem arribat ja ens han portat a l'hotel, encara no hem pogut fer el chek-in i hem aprofitat per fer una passejada pels voltants de l'hotel. Aquest està situat al barri de Miraflores i a la següent imatge podeu veure la Municipalitat de Miraflores que ve a ser la delegació de l'ajuntament de Lima al barri.
Municipalitat de Miraflores
Aquest edifici fa cantonada amb el Parc Kennedy, parc on la gent va a buscar-hi tranquil.litat i també és una zona de joc que resulta perfecte per a les famílies amb infants; alguns artistes locals es reuneixen just a la vora de l'església de la "Virgen Milagrosa" per mostrar les seves obres. Però el més destacable d'aquest parc és el mercadet d'artesanies peruanes confeccionades per gent de les zones rurals de les rodalies.


Mercadet del parc Kennedy
Parc Kennedy
Després tornam a l'hotel, ens instal.lam i quedam per anar a dinar, vam dinar a un restaurant local proper a l'hotel on ens vam servir un menú molt econòmic i que va estar molt bé. Ens van servir "CHICHA MORADA" per beure i d'entre els plats a triar podem citar: "CHUPE DE LANGOSTINOS" "CALDO DE GALLINA" i "AJÍ DE GALLINA". Algunes d'aquestes elaboracions les podreu trobar comentades a la secció de RECEPTES.
"Chupe de Langostinos"
Després de dinar vam fer una volteta per tendes de productes locals de tota classe i seguint la passejada vam arribar a la zona dels PENYASSEGATS DE MIRAFLORES on hi ha ubicat el centre comercial de LARCOMAR. Vam acabar de fer l'horabaixa per allà i després ja vam anar a l'hotel de dutxar-nos per anar a sopar.
Penyassegats de Miraflores
El restaurant que vam triar per anar a sopar va ser el MAYTA, hi podeu trobar més informació a la secció de restaurants. El local va ser molt acollidor, hi havia poca gent ja que era bastant prest, el tracte excel.lent, fet que sol ser sinòmic de qualitat a la cuina i així va ser. Com aperitiu vam provar el "PISCO SOUR", excel.lent per començar un sopar especial. D'entrants vam degustar de "CEVICHE" de la casa amb "CHAMOTE" (espècie de patata/moneiato), "CHOCLO" (blat de les índies) i caviar de peix de riu. Cal dir que per maridar el menu vam triar un vi blanc de les bodegues NAVARRO CORREAS (selecció familiar) fet amb sauvignon blanc. Com a plat principal vam decidir-nos tots dos per l'anfós però amb diferents elaboracions, un rostit al forn i l'altre a la planxa, també van ser diferentes les guarnicions, una era amb arròs melós (rissotto) d'escopinyes negres, llit de vieires i escuma de cava; i l'altre amb ragú de calamars de potera i llit de patata morada. Per postres vam degustar uns "ALFAJORES" d'arròs amb llet amb gelat de "CHOCLO". Vam acabar la festa amb un cafetet expresso i un PISCO.
Restaurant MAYTA

dilluns, 26 de juliol del 2010

LLAC SANDOVAL

Podeu trobar molta més informació sobre el Llac Sandoval clicant al següent enllaç:
http://www.sandovaldelareina.com/castellano/otros_sandoval/lago_sandoval.htm 

diumenge, 25 de juliol del 2010

PUERTO MALDONADO

El territori de Madre de Dios, en les seves àrees limítrofes amb les províncies cusquenya de Paucartambo i Quispicanchis, va ser conegut des de la Epoca incaica. Inca Roca, primer i Túpac Yupanqui, després, van arribar a la part superior de la conca de l'Alt Madre de Dios, incorporant a l'Imperi.En 1,566, el senyor Juan Alvarez de Maldonado, al comandament d'una important expedició, va penetrar a territori de la Madre de Dios i va navegar per aquest riu. No obstant això, l'expedició més important va ser encapçalada pel senyor Faustino Maldonado, a 1,860. Aquest explorador, després de solcar les aigües dels rius Ucayali i Urubamba, va arribar al Cusco. Després de romandre dos mesos en aquesta ciutat, va iniciar el seu viatge a Mare de Déu. Va navegar pel riu Piñipiñi i després pel Madre de Dios, va seguir pel Madeira tenint com a meta l'Amazones, per tornar després al punt de partida. Lamentablement, va morir ofegat a les aigües del Madeira, en el mal pas conegut amb el nom de "Calderón del Diablo, i l'expedició va continuar al comandament del seu fill, que amb els supervivents va completar el recorregut programat.A finals del segle XIX i començaments del present, els "caucheros" recorren el seu territori a la recerca dels arbres de cautxú i de shiringa. El més notable d'ells va ser Fermín Fitzcarraldo, que el 1893 va descobrir el "Varadero de Fitzcarraldo", conegut ara com "istme de Fitzcarraldo.

Cliqueu el següent enllaç i podreu ampliar la informació sobre Puerto Maldonado:

 http://travel.peru.com/spanish/lugarInteres/detalleIntro.aspx?idioma=E&id=11

MACHU PICCHU

Després de gairebé un segle del seu descobriment arqueològic, gràcies a estudis recents dels arxius documentals del segle XVI, hi ha bons arguments per suposar que la ciutadella de Machu Picchu va ser-com les piràmides dels faraons d'Egipte o la tomba de l'emperador Chin Shi Huan de la Xina-el luxós i ben cuidat mausoleu del inca Pachakuteq, el fundador i primer emperador del Tawantinsuyu.
Ningú dubte que es tractava d'un santuari de rang superior aixecat en un lloc privilegiat a set o vuit jornades a peu de la ciutat del Cusco. A Machu Picchu queden les restes d'edificis que van estar coberts d'or, presumiblement amb jardins de fantasia, ídols i ofrenes, com els del temple del Qorikancha al Cusco.
Queden també altres temples i palaus, tots adjacents i acuradament construïts, creuats per una xarxa de fines fonts d'aigua llaurades a la roca, altars, observatoris còsmics i múltiples espais per al culte als morts, des dels quals es pot gaudir durant molts dies de l'any de l'espectacle dels arcs de Sant Martí que neixen i moren molt a prop dels ulls. Se situa a 2.360 msnm ia uns 112 km per ferrocarril al nord de la ciutat del Cusco, és a dir, a aproximadament 1.000 m més avall que aquesta, que està a 3.408 msnm.
El lloc era conegut com Picchu, Piccho, o Pich, durant l'època colonial i constava de dues parts: Machu ("vell") i Wayna ("jove"). Picchu vol dir "turó" i, per tant, el nom és simplement descriptiu. Bé va poder ser Patallaqta ("poble a la part alta"), que era el "poble" o la "casa" on es guardava la mòmia de Pachakuteq. A la ciutadella de Machu Picchu vivien poques persones-probablement no més de 200 o 300 -, i, si la sospita és certa, totes elles eren d'alt rang i estaven lligades al llinatge de l'Inca, és a dir, eren descendents del fundador de l'Tawantinsuyu .
Segons les tradicions recollides pels espanyols, Machu Picchu degué ser aixecat sota la direcció de Pachakuteq. No es coneix la seqüència del procés de la seva construcció, però sembla haver estat l'obra d'un sol projecte equivalent al d'un santuari o una "urbanització" on els espais, nivells i formes van ser prèviament establerts, tot i que en el curs de la seva existència s'haguessin corregit entrades o agregat recintes.
Cliqueu el següent enllaç i podreu ampliar la informació sobre el Machu Picchu: 

http://www.machupicchu.perucultural.org.pe/ 

CUZCO

Dues llegendes inques atribueixen la seva fundació al seu primer cap d'estat, un personatge llegendari anomenat Manco Cápac, amb la seva germana i consort Mama Ocllo. En ambdues s'afirma que el lloc va ser revelat pel déu sol (Inti) als fundadors després d'una peregrinació iniciada al sud de la Vall Sagrada dels Inques
Per dades arqueològiques i antropològics s'ha anat estudiant el veritable procés de l'ocupació del Cuzco. El consens apunta que, a causa del col lapse del regne de Tiahuanaco es va produir la migració del seu poble.  Aquest grup de prop de 500 homes s'hauria establert gradualment a la vall del riu Huatanay, procés que culminaria amb la fundació del Cuzco. Es desconeix la data aproximada però gràcies a vestigis s'acorda que l'emplaçament on es troba la ciutat ja es trobava habitada fa 3.000 anys. No obstant això, considerant únicament el seu emplaçament com a capital de l'Imperi inca (mitjan segle XIII) el Cuzco apareix com la ciutat habitada més antiga de tota Amèrica.
Cròniques antigues com les del cronista Pedro Sarmiento de Gamboa afirmen l'existència de grups ètnics a la vall de Cuzco abans del sorgiment de l'Imperi Inca. Aquest autor esmenta als Guallar, els Sahuasiray i els Antasayas com els pobladors més antics, en tant que els Alcavizas, Copalimaytas i Culunchimas són considerats habitants més recents. També sabem que els Ayarmacas habitaven la regió, i els únics que no van ser doblegats pels Inques, convertint-se en els seus principals rivals en el domini de la comarca.
Cuzco va ser la capital i seu de govern del Regne dels inques i el va seguir sent en iniciar l'època imperial, convertint-se en la ciutat més important dels Andes i d'Amèrica del Sud. Aquest centralisme li va donar força i es va convertir en el principal focus cultural i eix del culte religiós.
S'atribueix al governant Pachacútec l'haver fet del Cuzco un centre espiritual i polític. Pachacútec va arribar al poder el 1438, i ell i el seu fill Túpac Yupanqui va dedicar cinc dècades a l'organització i conciliació dels diferents grups tribals sota el seu domini, entre ells els lupacas i els Colla. Durant el període de Pachacútec i Túpac Yupanqui, el domini de Cuzco va arribar fins Quito, al nord, i fins al riu Maule, al sud, integrat culturalment als habitants de 4.500 km de cadenes muntanyoses.
També es creu que el disseny original de la ciutat és obra de Pachacútec. El plànol del Cusco antic té forma de puma delineat, amb la plaça central Haucaypata en la posició que ocuparia el pit de l'animal. El cap del felí estaria ubicada al turó on hi ha la fortalesa de Sacsayhuamán.
Els inques van organitzar la seva divisió administrativa de manera que els límits dels quatre regions de l'imperi coincidissin a la plaça principal del Cuzco. 


Cliqueu al següent enllaç per obtenir més informació sobre Cuzco:

 http://www.cuscoperu.com/es.html

PUNO (LLAC TITICACA)

El departament de Puno està incrustat a l'extensa plana del Collao, a la vora del llac Titicaca. Zona sud oriental del Perú.El paisatge de la ciutat és sever i andí, casa amb grisos sostres de calamina accentuen el seu aspecte auster. Actualment, és una important regió agrícola i ramadera, propietària d'un gran potencial turístic arqueològic.La veritable riquesa de la zona es troba en la bellesa natural que envolta la ciutat, a les belles aigües del Titicaca (decorades amb les seves illes flotants), a la Torre de Tinajani (amb les seves pedres immenses que li donen l'aparença d'una ciutat) i en els antics monuments preinques (Chullpas de Sillustani).A més, Puno és la capital folklòrica del Perú per la varietat i bellesa de la seva música i les seves danses (té més de 300 danses diferents, entre les quals destaquen la diable, la morena, la Llamero, la marinera puneña i la colla puneña).

Cliqueu al següent enllaç per obtenir més informació sobre Puno i el Llac Titicaca:

 http://www.titicacaalmundo.com/

CAÑON DEL COLCA

El 1981, una expedició polonesa, després d'estar internats 33 dies dins de canó, va mesurar amb aparells de poca precisió i estimar que tenia 3.250 metres de profunditat.
En l'última expedició realitzada al canó del Colca el 2005, encapçalada pel matemàtic i expedicionari polonès Andrew Pietowski es va revelar que a la zona adjacent a la localitat de Quillo Orco, al districte de Huambo, la profunditat del Canó Colca arribava 4,160 m al costat nord i 3.600 metres al costat sud. L'investigador polonès va explicar que les mesures varien amb el pas dels anys a causa de diversos factors, entre ells, l'enfonsament del llit del riu i l'ús de tecnologies cada cop més precises.
La formació de Canó del Colca es va donar aproximadament en les etapes tectòniques Andina i Quechua, és a dir en els últims 150 milions d'anys, però el seu procés d'aprofundiment es deu a diversos factors com el creixement de la Serralada dels Andes, desglaciaciones durant el Quaternari i principalment pels processos erosius accelerats causats pel riu Colca. Finalment, la formació del primitiu Canó Colca s'ha d'haver iniciat aproximadament fa uns 10 milions d'anys enrere, però la seva forma actual correspon probablement a l'últim milió d'anys, és a dir al Quaternari.
La morfologia del gran Canó del Colca, es va veure influenciada per les activitats volcàniques del Sabancaya i Hualca Hualca ocorregudes dins de l'últim milió d'anys, els dipòsits van formar un dic natural de més de 5 km de base i 500 m d'alçada, entrampat al riu Colca per centenars a milers d'anys, generant així la formació d'un gran llac, que s'hauria estès des del poblat de Madrigal fins a Yanque. Després de milers d'anys es va produir la ruptura abrupta del dic originant l'aprofundiment actual del canó, és en aquesta etapa que el canó del Colca es presenta com un congost de diversos metres de profunditat i poc ample, que localment es estreta en els paratges Incasaltana i Puentet Inca; s'aprofundeix aigües avall, per transformar abruptament en un canó de grans proporcions amb pendents que voregen els 60 ° d'inclinació, és comú trobar penya-segats verticals de centenars de metres de desnivell amb una perfecta disjunció vertical (Oasis-Cabanaconde). El marge dret té un pendent forta i contínua des del cim del nevat Bomboya fins al fons del canó.

Cliqueu al següent enllaç per obtenir més informació sobre el Cañon del Colca:
http://www.comunidadandina.org/turismo/cumbres/valle_colca.htm 

AREQUIPA

Dels primers habitants de la regió han quedat com a testimoni algunes mostres d'art rupestre que es remunten a més de 8.000 anys d'antiguitat. Dins dels diferents grups que van habitar Arequipa destacar els Collaguas, un poble d'unes teixidors posseïdor de grans ramats d'"alpacas".
El nom d'Arequipa es troba unit a una vella llegenda. Segons es diu, en una oportunitat l'Inca Mayte Cápac passava amb els seus soldats per aquestes terres i van decidir acampar, però en donar l'ordre de partir alguns dels seus homes li van demanar quedar-se. Llavors el Inca respondre en quítxua "ari quepay", que significa "si, quedeu-vos."
El 15 d'agost de 1540, en nom de Francisco Pizarro, Garci Manuel de Carbajal i gairebé un centenar d'espanyols van fundar la ciutat de Arequipa. Edificada al peu del Misti, la ciutat s'anava convertint amb el pas del temps en centre de la presència espanyola i criolla.
Durant la República, Arequipa va ser el bressol de revolucionàries propostes polítiques i escenari d'enfrontaments entre diversos cabdills. Grans polítics del XIX com Francisco Javier de Lluna Pizarro, president del Congrés en nombroses ocasions, i Nicolas de Piérola, revolucionari i president del Perú, són només algunes de les figures il.lustres que van néixer en aquest departament.
Al segle XIX, Arequipa es va convertir en un important centre d'exportació de llana d'ovella i alpaca cap a Anglaterra, aconseguint així assentar la seva força econòmica al país.


Clicad al siguiente enlace para obtener mas informacion sobre Arequipa:
http://turismo.arequipainfo.com/ 

NAZCA


Aquesta interessant zona del Perú rep el seu nom de la part de l'escorça oceànica de l'oceà Pacífic que es troba davant de la costa que subducció sota els Andes. La seva població és propera als 37 mil habitants.  Les Línies de Nazca, nom oficial del principal atractiu turístic de la zona, es troba en les Pampas de Jumana, i és un conjunt de figures zoomorfes, fitomòrfics i geomètriques (línies rectes, triangles, espirals, un ocell, una aranya, un mico , flors) que apareixen gravades en la superfície de les altiplans desèrtiques.
Es desconeix l'origen exacte, tot i que sembla que van ser elaborades entre els anys 100 i 800 de la nostra era. Aquestes figures, declarades Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO, s'estenen per uns 500 km2 de pampa.
Segons l'arqueòloga Maria Reich (1903-1998), que va dedicar la seva vida a l'estudi i la custòdia de les mil.lenàries línies, bàsicament, són figures que representen el moviment de les estrelles i que permetrien registrar les estacions, una cosa molt necessari per al desenvolupament de l'agricultura.
A la zona és possible conèixer vestigis de la cultura de Paracas (600-100 aC), caracteritzada per les seves grans necròpolis funeràries, habitatges semisubterrànies, piràmides d'ús cerimonial i els seus inigualables teixits. Per les seves construccions utilitzaven murs de tova, de forma cònica, amb els que realitzaven cases de planta rectangular que s'agrupaven formant poblats. També hi ha construccions públiques amb temples piramidals envoltats de places i habitacions, d'entre els quals destaquen pel seu atractiu històric les restes de Cahuachi.


Cliqueu aquest enllaç i trobareu moltes curiositats sobre les linies de NAZCA:
http://www.arqueologiadelperu.com.ar/l-nasca.htm

PARACAS


Paracas es troba al departament d'Ica i la província de Pisco a Perú.Per la seva proximitat al mar, Paracas és un balneari en forma de badia. L'atractiu d'aquest balneari és el seu clima, platja i belles residències allà construïdes.El nom de Paracas significa "pluja de sorra" ja que en aquest lloc els vents són portadors de sorra; aquests vents poden arribar a una velocitat de 32 km per hora.Paracas, abasta una superfície de 335,000 hectàrees, de les quals 117,406 són de terra ferma i 217,594 d'aigües marines.Paracas ha estat declarada reserva regional per aus migratòries.Els visitants de Paracas, els agrada observar els diferents ecosistemes, les restes arqueològiques de la cultura Paracas, el lloc on va desembarcar Sant Martí i la gran diversitat de fauna marina existent a la zona. 
Cliqueu el següent enllaç per ampliar la informació sobre Paracas:
http://www.paracas.com/ 

TRUJILLO


Trujillo, Ciutat de l'Eterna Primavera. Situada a la part nord-est del Perú, és la capital del departament de La Libertad.
Trujillo, es troba propera a les costes de l'oceà Pacífic, en una regió costanera desèrtica.
Fundada el 1534 per Miguel de Estete i ben fortificada per evitar l'assalt dels pirates.
Va ser capital provisional del Perú durant la seva independència. Funciona com a centre comercial de la regió La Libertad, on es cultiva canya de sucre i arròs. És, a més, un centre de distribució de mercaderies i compta amb establiments dels sectors tèxtil i alimentari.


LA SEÑORA DE CAO. Troballa arqueològica
Des del descobriment del Senyor de Sipán no hi ha hagut una troballa arqueològica tan important com la que avui tenim, la primera governant de l'antic Perú, la Senyora de Cao
Un fardell d'una mica més de cent quilos, enterrat fa uns 1.700 anys, mantenia ocult un dels més apassionants capítols de la història Moche.
La tomba de la Senyora de Cao, ha estat trobada a la Huaca de Cao Viejo, ubicada al Complex Arqueològic del Brujo, que s'aixeca al districte de Magdalena de Cao, al departament de La Libertad.
El fardell funerari pesava uns cent quilos i mesurava 1,80 metres d'alt, de manera que es pensava en un principi que es tractava d'un governant home.
La Senyora de Cao, com ha estat batejada la mòmia descoberta, presenta tatuatges màgic-religiosos de serps i aranyes, tant en les seves mans com en cames i cara.
El parament de la governant està format per collarets, diademes, corones, dos ceptres i 31 belles "narigueras" que reforcen la idea del seu poder.

Turisme 

 Entre el patrimoni cultural de la ciutat de Trujillo, destaquen:
L'església de la Companyia, del segle XVII, La catedral de Trujillo, construïda entre 1647 i 1666 i l'església i / o monestir del Carme, un valuós conjunt arquitectònic i artístic de l'art virreinal.
A la ciutat tenen la seva seu la Universitat Nacional de Trujillo (1824), la Universitat Cesar Vallejo, La Universitat del Nord, la Universitat Antenor Orrego.
També a Trujillo trobarem les ruïnes de la ciutat preincaica de Chancho, situada a l'oest de Trujillo, la Huaca del Sol i la Lluna entre algunes més.
Cliqueu el següent enllaç per ampliar la informació sobre Trujillo:
http://www.trujilloperu.com/ 

CHICLAYO

Chiclayo "Ciutat de l'Amistat", ubicada al departament de Lambayeque, a la part nord del Perú, ofereix als nostres visitants i turistes una gran varietat de destins turístics, entre els quals es troben, restes arqueològiques, museus, relíquies i més. .. Heretats d'un passat mil.lenari, els mateixos que marquen una gran part de la història del Perú.
A la ciutat de Chiclayo també trobareu tot el confort d'una estada agradable, amb la gran varietat d'hotels, restaurants, agències de turisme, centres de recreació, rutes turístiques, empreses de transport. Al mateix temps podrà gaudir dels àpats i begudes típiques de la nostra ciutat, regió i de l'encant de les nostres costums.
La Ciutat de l'Amistat, Chiclayo, és una de les ciutats importants del Perú que no va ser fundada pels conqueridors espanyols, el seu reconeixement oficial com a província va ser gestionada per José Leonardo Ortiz i ratificat per decret del 18 d'abril del 1935. Chiclayo es diu, que ve de Chidayep o Chiclayoc, que essencialment són mots mochica, el significat és "verd que penja" (probablement el xinxa o cipche), una altra versió des del punt de vista etimològic, en llengua mochica, són les paraules semblants a Chiclayo, per exemple: Chiclayap o Chekliayk, que vol dir "lloc on hi ha branques verdes".

Municipalitat de Chiclayo
El Districte de Chiclayo, es troba ubicat a la part nord-est a la província del seu nom, situada entre els rius Requena i Lambayeque. Limitada pel nord, amb els districtes de de Lambayeque, José Leonardo Ortiz i Picsi pel nord, per l'est amb Pomalca, en tant que al sud amb Monsefú i la Victòria i per l'oest amb Pimentel.
Va ser creat en l'època de la independència estant conformat el seu territori de manera que ara són els districtes de Pimentel, Leonardo Ortiz, La Victòria i Pomalca. 


Cliqueu al següent enllaç i trobareu molta més informació sobre Chiclayo:
http://www.lambayeque.net/chiclayo/ 

LIMA


La primera parada del nostre viatge serà la capital del país: LIMA De Lima es pot dir que és la Perla del Pacífic i tres vegades coronada Villa, és una metròpoli en constant creixement. Mescla de modernitat i tradició, la capital peruana, en l'actualitat, és producte d'una rica fusió de costums i cultures que reflecteixen la idiosincràsia dels ciutadans de les múltiples regions que conformen el Perú, i d'aquells estrangers assentats al nostre país. La capital peruana, alberga més de 7 milions i mig d'habitants segons dades del INEI al 2009, concentrant gairebé a dos terços de l'activitat econòmica i industrial del Perú.
La Ciutat dels Reis està plena de màgia i color. Gràcies al seu llegat històric va ser declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO i avui avança a passos de gegant per convertir-se en una ciutat moderna i cosmopolita.
A Lima es concentren totes les races, credos, costums i històries del Perú, que otorguen a aquesta ciutat un caràcter cosmopolita.
Atractius turístics
Ciutat voltada de formidables monuments arqueològics, històrics i artístics, ha sabut mantenir la riquesa del seu Centre Històric a través dels anys, per això compta amb una important mostra d'arquitectura colonial.
La zona colonial  inclou el Damero de Pizarro, Barrios Altos, part de Monserrate, el Tancat i del Rimac. Els historiadors denominen Damero de Pizarro al traçat fundacional de la ciutat, que està comprès en els seus límits actuals pel riu Rimac al nord, l'avinguda Abancay a l'est, l'avinguda Nicolau de Piérola (ex Colmena) al sud i l'avinguda Tacna a l'oest .
En aquesta zona, la més antiga i central de la ciutat, el traç urbà manté l'estil clàssic espanyol de carrers i avingudes perpendiculars que formen illes homogèniament quadrades, on s'ubiquen els principals monuments històrics de la ciutat.
Plaça d'Armes de Lima. Catedral de Lima. Palau de Govern. Palau Municipal Església i Convent de Sant Francesc. Cementiri General Prevere Matías Maestro. Església i Convent de la Mercè. Església i Convent de Sant Domingo Casa Aliaga. Museu Arqueològic Josefina Rams de Cox de l'Institut Riva Agüero. Museu de la Inquisició del Congrés. Església Sant Pere. Palau de Torre Tagle. Museu del Banc Central de Reserva del Perú. Parc de la Muralla 


Si clicau aquest enllaç trobareu molta informacio interessant sobre aquesta ciutat apassionant:
http://www.munlima.gob.pe/Turismo/index.htm

dijous, 22 de juliol del 2010

PROGRAMA DEL VIATGE

PROGRAMA PERU


(22 Dies/21 Nits)

1r DIA LIMA
Recepció i trasllat a l'Hotel San Agustin Executive.

2n DIA LIMA / CHICLAYO
Dilluns Esmorzar de bufet.
09:00 Recorregut pels llocs de més atractiu turístic de la ciutat: la catedral, la plaça Mayor, el Palau de Govern, l'Arquebisbat i el Monestir de San Francisco. Després visita a les zones residencials de Lima: Sant Isidre amb el seu Olivar, el Camp de Golf i la Huaca Huallamarca; Miraflores amb el seu Parc Central, "Parc de l'Amor" i platges veïnes.
14:15 Trasllat a l'aeroport. Sortida en el vol 276 (16:50 / 18:15) de Lan amb destinació a Chiclayo. A l'arribar, recepció i trasllat a l'Hotel Costa del Sol Chiclayo.

3r DIA CHICLAYO
Dimarts Esmorzar de bufet.
Al matí, a Tucumán, un immens complex arqueològic de la cultura Lambayeque conegut com el "Vall de les Piràmides" (1,000-1,532 DC). Després, visita al Museu "Tombes Reials", on l'Or del Senyor de Sipán es mostrat. Aquest museu és el resultat d'anys d'esforç d'un equip d'arqueòlegs liderats per Dr. Walter Alva. Dinar inclòs.
A la tarda, visita al Museu de sicanis que mostra una reconstrucció de la tomba de Sican. Aquest museu és el resultat de 23 anys de recerca dirigida pel Dr Izumi Shimada. Va ser dissenyat i construït especialment per a conservar els objectes arqueològics excavats pel projecte arqueològic Sican. Situat en Ferreñafe, a 18 Kms de Chiclayo, els visitants poden apreciar els detalls de la vida domèstica, el procés de fabricació de ceràmiques, metalls i la recreació de les tombes de la Cultura Sican amb objectes d'or i ceràmica.

4t DIA CHICLAYO / TRUJILLO
Dimecres Esmorzar de bufet.
Al matí, sortida en transport privat cap a Trujillo. Dinar al Restaurant Paijan i gaudir d'una exhibició del Cavall de Pas Peruà.
En el camí, visita al Complex Arqueològic El Brujo, amb murals ricament pintats sobre una piràmide Moche i el nou "Museu Cao", que exhibeix la famosa mòmia de la primera dona governant de la cultura Mochica, coneguda com la "Senyora de Cao" . A més d'aquesta mòmia tatuada, el museu conté teixits i ceràmiques, alguns dels quals són de fa 3,000 anys. La tomba d'aquesta dona governant enterrada fa uns 1,700 anys, va ser descoberta l'any 2,005, juntament amb objectes cerimonials, joies i armes i les restes d'una adolescent que va ser sacrificada. Arribada i allotjament a l'Hotel Los Conquistadores.

5è DIA  TRUJILLO / LIMA
Dijous Esmorzar de bufet.
Excursió de tot el dia a la Huaca del Sol (1,500 anys d'antiguitat), situada a 5 kms. (3 milles) de Trujillo. Construcció feta amb més de 140 milions de blocs de tova. En direcció oposada, hi ha la Huaca de la Luna, que enlluerna amb les seves parets decorades i amb els seus impressionants frisos. Tots dos temples pertanyen a la Cultura Moche. Continuació a la plaça d'Armes ja diverses cases colonials famoses per les seves pintures, mobles tallats i bells treballs de enreixat. Després, visita al Museu Arqueològic de la Universitat Nacional de Trujillo. Aturada a la badia de Huanchaco, on els pescadors locals continuen sortint a la mar en fràgils embarcacions fetes de totora "cavallets de totora". Dinar a Huanchaco. Després, visita a les famoses runes de Chan Chan, ciutat pre-Colombina de tova de l'Imperi Chimú, considerada la més gran en el món de la seva classe. Finalment, visita al temple pre-Inca: "Huaca El Dragon".
A la nit, trasllat a l'aeroport. Sortida en el vol 205 de Lan amb destinació a Lima (22:15 / 23:20). En arribar, recepció i trasllat a l'Hotel San Agustin Executive.

6è DIA LIMA / PARACAS
Divendres Esmorzar de bufet.
12:30 Trasllat a l'estació. Sortida en bus "Cruz del Sur" amb destinació a la Badia de Paracas situada a 257 Km al Sud de Lima. En arribar, recepció i trasllat a l'Hotel La Hacienda Paracas. Resta del dia lliure per gaudir de les instal.lacions de l'hotel.

7è DIA  PARACAS / NAZCA
Dissabte Esmorzar de bufet.
Al matí, excursió a les Illes Ballestas habitades per milers d'aus guaneras i llops marins. En el camí a les illes apreciaran el gegantí canelobre de Paracas.
A la tarda, trasllat a l'estació. Sortida en bus "Cruz del Sur" amb destinació a Nazca. En arribar, recepció i trasllat a l'Hotel Casa Andina Classic Nazca.

8è DIA  NAZCA / AREQUIPA
Diumenge Esmorzar de bufet.
Al matí, trasllat a l'aeroport local i sobrevol de 45 'sobre les famoses i enigmàtiques Línies de Nazca. Després, visita als aqüeductes, veritables obres d'enginyeria hidràulica que demostren els avenços tecnològics i enginy dels Nazca. Visita a les Runes de Paredón, centre Inca administratiu connectat amb Cuzco per un camí Inca.
A la nit, trasllat a l'estació. Sortida en bus "Cruz del Sur" amb destinació a Arequipa. Allotjament a bord.

9è DIA  AREQUIPA
Dilluns arribada a Arequipa.
Recepció i trasllat a l'Hotel Casa Andina Classic Arequipa.
Esmorzar bufet.
Matí lliure.
A la tarda, visita a la "Ciudad Blanca" incloent la Plaça d'Armes, la Catedral, l'Església de la Compañia, i el famós Monestir de Santa Catalina. Després, recorregut pels pintorescos voltants d'aquesta ciutat.

10è DIA  AREQUIPA / CAÑON DEL COLCA
 Dimarts Esmorzar de bufet.
Al matí, sortida al Canó del Colca (considerat entre els més profunds del món) travessant la Reserva Nacional de Salinas i Aguada Blanca, per la zona de Pampa Cañahuas on es podran observar vicunyes i possiblement guanacos. Parada a Viscachani per prendre un "mate de coca" (Alt 3400 m). Després, visitarem les coves de Sumbay continuant per la zona de bofedales on podrem apreciar una varietat d'aus silvestres. Posteriorment arribarem a la zona de Chucura, El Mirador dels Andes, on es pot apreciar la Serralada del Chila, així com els volcans, Mismi, Hualca, Sabancaya, Ampato, Chachani Misti i el Ubinas. Després, descens al poble de Chivay per dinar. Arribada a l'Hotel Casa Andina Classic Colca.
A la tarda, visita als banys termals "La Calera" fonts d'aigües situades a 3 km de Chivay, aquestes compten amb instal.lacions per prendre un relaxant bany. Posteriorment podrà visitar el Museu Etnològic. Sopar.

11è DIA  CAÑON DEL COLCA / PUNO
Dimecres Esmorzar de bufet.
Al matí, sortida a la Cruz del Condor visitant en el camí dels pobles de Yanque, Maca i el Mirador de Choquetico, on s'apreciarà entre d'altres, les tombes penjants Collahuas. Arribada a la Cruz del Condor, santuari del còndor. Des d'aquest lloc també es pot apreciar la bellesa d'aquest canó. Dinar fred inclòs. Continuació a Puno, amb guia i transport privats, passant per Lagunilla, Sta Lucia, Cabanillas i Juliaca. Arribada i allotjament a l'Hotel Eco Inn Puno.

12è DIA  PUNO / UROS / LLACHON / PUNO
Dijous Esmorzar de bufet.
Visita a les illes flotants de totora dels Indios Uros, antics habitants del Llac Titicaca, el llac navegable més alt del món. Continuació a la comunitat de Llachón, situada a la península de Capachica, a la vora del Llac Sagrat on seran rebuts pels seus pobladors. Dinar. A la tarda, caminada per gaudir dels paisatges i forma de vida quotidiana dels seus pobladors Quechuas. Visita a llocs arqueològics amb influència de les cultures Pucara i Tiahuanaco. Gaudeixi de pintoresques vistes del Llac Titicaca. Retorn a Puno.

13è DIA  PUNO / CUZCO
Divendres Esmorzar de bufet.
Trasllat a l'estació. Sortida en bus a Cuzco, visitant en el camí les ruïnes de Pucará, Raqchi amb el seu temple del déu Viracocha i Andahuaylillas, amb la seva bonica capella considerada la "Sixtina del Perú". Dinar inclòs. A l'arribar, recepció i trasllat a l'Hotel Eco Inn Cusco.

14è DIA  CUZCO
Dissabte Esmorzar de bufet.
Al matí, visita a la ciutat que inclou: la Plaça d'Armes, la Catedral, l'Església de Sant Domingo (Koricancha) i les runes properes de Kenko, Puka Pukara, Tampu Machay i la Fortalesa de Sacsayhuaman. Tarda lliure.

15è DIA  CUZCO / PISAC / OLLANTAYTAMBO / YUCAY
Diumenge Esmorzar de bufet.
Excursió al poble de Pisac situat a 32 km de Cuzco per gaudir fent compres en el seu bell i pintoresc mercat dominical indígena. Dinar a Urubamba i visita al poble i fortalesa de Ollantaytambo a la Vall Sagrada dels Inques. Allotjament a Hotel La Casona de Yucay.

16è DIA  YUCAY / OLLANTAYTAMBO / MACHU PICCHU
Dilluns Esmorzar de bufet.
Trasllat a l'estació de Ollantaytambo. Escènic viatge d'1 hora i 30 minuts amb tren a través de la Vall d'Urubamba, seguit de 30 minuts en bus fins a la impressionant "Ciutat Perduda dels Inques": Machu Picchu. Visita guiada a les famoses runes. Després de dinar, tarda lliure per explorar les ruïnes. Allotjament a l'Hotel El Mapi a Aguas Calientes (al peu de la muntanya).

17è DIA  MACHU PICCHU / OLLANTAYTAMBO / CUZCO
Dimarts Esmorzar de bufet.
Segona visita a les runes (entrades bus ziga-zaga inclosos). Dinar al Inkaterra Machu Picchu.
A la tarda, tornada a Ollantaytambo amb tren i trasllat a l'Hotel Eco Inn Cusco.

18è DIA  CUZCO / PUERTO MALDONADO / SANDOVAL LAKE LODGE
Dimecres Esmorzar de bufet.
Al matí, trasllat a l'aeroport. Sortida en el vol 073 de Lan amb destinació a Puerto Maldonado (10:05 / 11:00) A l'arribada, recepció i trasllat al port localitzat en el Riu Madre de Dios. Viatge en barca de motor durant 25 minuts riu avall pel riu Madre de Dios i caminada de 45 a 50 minuts aproximadament a través de la selva, per arribar a un petit canal on s'abordarà una canoa fins al Sandoval Lake Lodge. Dinar. A la tarda, sortida en catamarà per visitar la part oest del Llac. En el trajecte de retorn a l'alberg s'escoltaran els sons de la selva i amb sort es podrà apreciar el caiman negre. Sopar.

19è DIA  SANDOVAL LAKE LODGE
Dijous a l'alba passeig pel Llac Sandoval. Amb sort veuran una família de llúdrigues gegants que estan més actives a aquesta hora. Podran observar una gran quantitat d'aus. Retorn a l'alberg per esmorzar i posteriorment, una demostració de com els nadius recullen, obren i comercialitzen les Nous del Brazil, un producte molt important dins de l'economia de la zona.
A la tarda, visita la part Est del llac on es podrà apreciar una o més de les cinc espècies de micos, destacant el mico Capuchino. A la nit, nova visita al llac a la recerca de caimans negres o una curta caminada al bosc primari per escoltar els sons nocturns de la selva. Dinar i sopar inclosos.

20è DIA  SANDOVAL LAKE LODGE / PORT MALDONADO / LIMA
Divendres Després d'esmorzar, tornada a Puerto Maldonado. Trasllat a l'aeroport. Sortida en el vol 072 de Lan amb destinació a Lima (00:50 / 15:40). En arribar, recepció i trasllat a l'Hotel San Agustin Executive.

21è DIA  LIMA
Dissabte Esmorzar de bufet.
Dia lliure.

22è DIA  LIMA / ...
Diumenge Esmorzar de bufet.
A l'hora apropiada, trasllat a l'aeroport. Hora de la tornada

EL TEMPS EN PERU: PREVISIÓ A 7 DIES VISTA.


Per poder seguir la previsió meteorològica de Peru podeu clicar en el següent enllaç i obtindreu la previsió a 7 dies vista de les ciutats més importants del país.
http://freemeteo.com/default.asp?pid=23&la=4&gid=3936456